5|04|2020

Βοηθώντας την Γιάννα

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Είναι γεγονός και πρέπει να της το αναγνωρίσουμε, ότι η κυρία Γιάννα είναι για τα πανηγύρια. Έδωσε εξετάσεις, αναλαμβάνοντας την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και πέρασε με άριστα. Βέβαια, μας στοίχισαν λίγο παραπάνω οι γύφτοι με τα Ντάτσουν και τα καρπούζια, αλλά δεν βαριέστε, μπρος στη δόξα τι είναι η πείνα… 

            Μετά την επιτυχία της αυτή, καθιερώθηκε στην συνείδηση και του λαού, αλλά και των κυβερνώντων,  ως η Εθνική πανηγυρίστρια.

            Όταν λοιπόν τέθηκε το θέμα  του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση (το αν ήταν Επανάσταση ή κάτι άλλο, είναι εξεταστέο) του 1821, ήταν φυσικό το μυαλό του κ. πρωθυπουργού, να πάει στην κ. Γιάννα. Άλλωστε είχε συνεργαστεί θαυμάσια με την αδελφή του, το 2004 όταν εκείνη ήταν δήμαρχος Αθηναίων, τότε που είχε καταθέσει την κομματική της ταυτότητα…. Άρα ήταν άνθρωπος του σπιτιού.

            Η πρώτη  πρώτη φροντίδα της κυβερνήσεως, ήταν να διαβεβαιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού οι εορταστικές εκδηλώσεις, δεν θα έχουν τίποτις εθνικά. Το ότι δεν ρώτησε την γνώμη των οπαδών της η ΝΔ, λίγη σημασία έχει.

            Έτσι λοιπόν η κ. Γιάννα που είναι και λίγο ΣΥΡΙΖΑ και λίγο ΝΔ και λίγο ΚΙΝΑΛ και λίγο «Ποτάμι» και ας μας τελείωσε και λίγο Λεβέντης και ας μας σώθηκε, άρχισε τις προετοιμασίες. Και πρώτα – πρώτα, έπρεπε να βρει έναν λογότυπο, που μόλις το βλέπεις να θυμάσαι το 1821. Το σύμβολο δηλαδή, το οποίο ο αείμνηστος Γεώργιος Γεωργαλάς είχε γράψει, στο μνημειώδες έργο του «Προπαγάνδα», ότι είναι «Η υλική έκφρασις της ιδέας. Είναι η υλοποίησίς της  σε μία εντυπωσιακή μορφή με σκοπό την διαρκή παρουσία και υπόμνησί της». Και ο μεγάλος Γεωργαλάς συμπλήρωνε ότι το σύμβολο και εν προκειμένω ο λογότυπος, θα πρέπει να είναι απλό, για να αντιλαμβάνεται ο καθένας το «κρυφό» νόημά του. Συνοπτικό, για να συμπυκνώνει την αρχική Ιδέα. Εύκολα αναπαραγόμενο, για να μπορεί να το κάνει κάθε οπαδός και έτσι να καταστεί πανταχού παρούσα ιδέα. Το σύμβολο της Γιάννας δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Ούτε καν ένα φέσι. Ούτε ένα καριοφίλι, πλην μιας χαρωπής γιρλάντας. Εμένα βέβαια, ως οπαδό της ΑΕΚ, με ικανοποιεί απόλυτα, διότι μου φέρνει στο νου την Θύρα 21, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Τέλος πάντων, αυτό άρεσε στην κ. Γιάννα και με αυτό θα πορευτούμε.

Με αυτά τα δεδομένα, δηλαδή το άρες μάρες σύμβολο και την  ρητή διαβεβαίωση του κ. Γεραπετρίτη, ότι ουδέν το Εθνικόν θα έχουν οι εκδηλώσεις, σκέφτηκα, ως σωστός Έλλην, να βοηθήσω την κ. Γιάννα στην μεγάλη προσπάθεια, η οποία απ’ ό, τι βλέπω θα επικεντρωθεί στην  αποδόμηση του… δρώμενου του 1821.

Πριν απ’ όλα όμως, θα πρέπει να δούμε, αν το 1821 εξερράγη Επανάσταση ή Πραξικόπημα. Διότι αν συνέβη το τοιούτον τι, θα πρέπει να εκδοθεί ένας νόμος με αναδρομική ισχύ, που να τακτοποιεί τα πράγματα (τι πάω και θυμάμαι τώρα).  Η κ. Γιάννα, μάλλον θα το έχει προβλέψει αυτό.

Μετά πολύ σκέψη λοιπόν (ίσως ανάλογη αυτών, που επινόησαν και ενέκριναν  το σύμβολο), προτείνω τα εξής:

α. Κατ’ αρχήν, όπως προαναφλερθηκε, να επαναπροσδιοριστεί η νομική μορφή του 1821. Είναι Επανάσταση; Μήπως είναι Πραξικόπημα; Διότι σύμφωνα με τον κ. Τατσόπουλο, τον κ. Βερέμη και τον Σκάϊ, οι ραγιάδες πέρναγαν μια χαρά επί Οθωμανοκρατίας. Με τους δρόμους τους καινούργιους, με τα νοσοκομεία και το αέρινο λεπίδι. Μήπως δηλαδή οι αγράμματοι ξυπόλητοι, κατά τον κ. Πάγκαλο, ξεσηκώθηκαν κατά της εννόμου τάξεως, που επεβλήθη με την εθνοσωτήριο Επανάσταση της 29ης Μαΐου του 1453; Να τα προσέχουμε αυτά παιδιά. Και αφού το ξεκαθαρίσουμε αυτό, εν ανάγκη, το ξανατονίζω, και με κανένα νόμο με αναδρομική ισχύ, προχωράμε.

β. Να ερευνηθούν όλα τα «Who is Who» των λεγομένων αγωνιστών, γιατί εδώ και χρόνια κυκλοφορούν φήμες ότι ο Κολοκοτρώνης, αγόρασε μπιρ παρά εκτάσεις στα Δερβενάκια, μέσα από τις οποίες αργότερα πέρασε ο δρόμος Κορίνθου – Άργους και φλόμωσε στην αποζημίωση. Ακόμη ο ίδιος,  αγόρασε πολλά στρέμματα στην Τριπολιτσά και έβγαλε τρελά λεφτά, γιατί στην συνέχεια τα πούλησε και χτίστηκε το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης, με τον ρητό όρο να του δώσουν το όνομά του, όπερ και εγένετο και ένα εφόρου ζωής διαρκείας στους VIP. Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη στο Φάληρο. Λαμόγια παιδί μου τι περιμένεις; Τώρα, το ότι σκοτώθηκε ο Καραϊσκάκης στην Μάχη του Φαλήρου στις 23 Απριλίου του 1827, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία και μπορούμε να το παρακάμψουμε.

γ. Παρουσίαση δρωμένων από τον μεγάλο βέλγο καλλιτέχνη Γιαν Φαμπρ. Ξέρετε εκείνον με τα παλλόμενα πέη. Τώρα το προς ποιόν θα τα… πάλλει, είναι ένα θέμα, που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα, για να μην αιωρούνται αμφιβολίες.

δ. Διοργάνωση φεστιβάλ σύγχρονου κινηματογράφου. Ξέρετε αυτόν, που οι διάλογοι κάθε ταινίας, δεν είναι πάνω από το 1/4 μιας σελίδας Α4. Μη με ρωτήσετε τι σχέση έχει αυτό. Γιατί νομίζετε ότι όλα τα άλλα νομίζετε ότι θα έχουν;

ε. Συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα. Δεν χρειάζεται διευκρίνιση, καθ’ όσον οποιαδήποτε εκδήλωση τοιαύτης εμβελείας που σέβεται τον αυτό της, δεν νοείται χωρίς την παρουσία του κ. Νταλάρα.

στ. Παραστάσεις Καραγκιόζη. Έτσι κι’ αλλιώς, πολύ καραγκιοζαρία προβλέπεται.

ζ. Σειρά διαλέξεων από την κ. Μαρία Ρεπούση και τον κ. Αντώνη Λιάκο. Η πρώτη θα μας επιμορφώσει για το πώς κατόρθωσαν οι χρυσαυγίτες, βασιλοχουντικοί και ταγματασφαλίτες, να μας γεμίσουν τόσα χρόνια με ψέματα περί δήθεν καταπιέσεων και σφαγών των Ελλήνων από τους Τούρκους, ενώ η σκληρή πραγματικότητα, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι ότι οι Έλληνες έσφαζαν τους Τούρκους, ο δε Κολοκοτρώνης δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ο δολοφόνος με το πριόνι και ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ένας killer της εποχής. Ο κ. Λιάκος (ο Αντώνης για να μη παρεξηγιόμαστε), θα ετοιμάσει μια Πραγματεία για το πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί η υπογεννητικότητα των Ελλήνων, με την βοήθεια των λαθρομεταναστών. Ελπίζω ότι θα έχει κάνει δοκιμή στην οικογένειά του, ώστε να μας παρουσιάσει απτά παραδείγματα.  

η. Ο Σκάϊ, να ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα «Εγκληματίες φουστανελάδες, στην ειδυλλιακή Ελλάδα από το 1453 μέχρι το 1821». Στα τραγούδια των τίτλων θα είναι η μεικτή χορωδία της ΚΝΕ.

θ. Καλού κακού κάντε και μια ανάλυση ούρων και αφήστε την να υπάρχει…      

Αυτό είναι άσχετο αλλά πολύ χρήσιμο, διότι αν δεν κοιτάξουμε την υγεία μας τι γίνεται;

Επειδή οι ιδέες βγαίνουν σαν χείμαρρος από το κεφάλι μου και δεν θέλω να σας κουράσω, σταματώ εδώ. Μη νομίσετε όμως ότι καθαρίσατε. Προσεχώς, ίσως  σας βομβαρδίσω με νέα κολεξιόν ιδεών προς την φιλτάτη Γιάννα.

Κάπου στο διαδίκτυο (διαβάζεις και καλά κάπου κάπου) διάβασα: «Το 1821 μια χούφτα τρελοί, έκαναν τους ραγιάδες Έλληνες, ενώ το 2021 μια χούφτα εθνομηδενιστές προσπαθούν να κάνουν τους Έλληνες ραγιάδες».

Προσυπογράφω.

Χρήστος Μπολώσης

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

image

Φιλάνθρωπος και… φιλέλληνας η (μανούλα) Ιβάνκα Τραμπ, εν καιρώ πανδημίας!

...
image

Η περίφημη «μινωική» έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης έγινε, τελικά, μεταξύ 1600 και 1550 π.Χ.

...
image

«Πολύτεκνη» θέλει να γίνει η Ριάνα την επόμενη δεκαετία

...
image

Στο «Αγία Σοφία» 8χρονη με τραύμα από σφαίρα στο πόδι! Την πήγε η μητέρα της, η οποία και «εξαφανίστηκε»

...
image

Χορηγία 50.000€ στη Μητρόπολη Κίσαμου και Σελίνου από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη

...
image

Οι εταιρείες τεχνολογίας δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό – Περιμένουν αύξηση των εσόδων τους

...
image

Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας για τις μάσκες, τα φάρμακα και το «δύσκολο θέμα» των κλιματιστικών

...
image

Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό στην εθελοντική ομάδα Hellas CΟVID-19 3D Printing Supplies

...
image

Κλεισμένοι στα σπίτια μας για τρεις ακόμη εβδομάδες! Έως και τις 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

...
image

Σωτήρης Τσιόδρας: 68 οι νεκροί, 60 τα νέα κρούσματα και 1673 οι νοσούντες (92 διασωληνωμένοι) από τον θανατηφόρο ιό!

...

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που κέρδισαν τη μάχη με τον κορονοϊό

  Με δραματικό τρόπο περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ασθενείς στο Θριάσιο Νοσοκομείο ο ραδιοφωνικός παραγωγός Αλέξης Αλεξίου,...

Παγκόσμια κέντρα ελέγχου παρακολουθούν ολόκληρο τον πλανήτη με άλλοθι τον κορονοϊό

Θα εκμεταλλευτούν τα πάντα προκειμένου να εισβάλουν στα άδυτα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, με τις πράξεις τους να μοιάζουν πια πως ξεπηδούν μέσα...

Σωτήρης Τσιόδρας: «Θα μπορούσαμε να έχουμε 2.265 νεκρούς, όπως η Ισπανία»

Άλλοι τρεις ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας σε 53 τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας. Τη μακάβρια λίστα των νεκρών απαρτίζουν 39...

Νέος διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Θήρας ο Βασίλης Μαλαματένιος

Ο Βασίλειος Μαλαματένιος είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης. Το ΦΕΚ εξεδόθη σήμερα και ορίζει τον Βασίλειο Μαλαματένιο του Ιωάννου, Ετών 37, και κάτοικο...

Ελληνικό τεστ αίματος προβλέπει ποιοι ασθενείς θα χρειαστούν διασωλήνωση

Ένα νέο ισχυρό όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού παρουσίασε η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης, με επικεφαλής τον καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του...

23 κρούσματα και εξέγερση των μεταναστών στη Ριτσώνα

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε στη συνέντευξή του στο CNN ότι στους καταυλισμούς της Ελλάδας υπάρχει μόνο ένα κρούσμα, τον ξεπερνούσε η...

Αποκαλύψεις που σοκάρουν! «Έκρυβαν» τον (φονικό) ιό για πέντε χρόνια

Δεν έχουν τελειωμό οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για το τι πραγματικά συνέβη με τη «γέννηση» του νέου κορονοϊού -αποκαλύψεις που ενδεχομένως οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι...

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «διόρθωσε» τον Πέτσα! «Τα μάζεψε» για μισθούς του Δημοσίου και συντάξεις

Κλείνει το θέμα της μείωσης των μισθών του Δημοσίου και των συντάξεων με παρέμβασή του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία...

Έκκληση εγρήγορσης στους «ελεύθερους πολιορκημένους»!

«Αν χαλαρώσουμε τώρα, θα το πληρώσουμε αργότερα». Αυτή είναι η ηχηρή προειδοποίηση που απηύθυνε στον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής,...

Στο… κίνημα «μένουμε σπίτι» και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ο «πιστολέρο» του Ολυμπιακού Γιουσέφ Ελ Αραμπί συνιστά «μένουμε σπίτι» προκειμένου «να μπορέσουμε να βρεθούμε σύντομα όλοι μαζί». Ο Μαροκινός στράικερ μιλώντας στην επίσημη...

«Χτυπάει» και Γιάννη Οικονομίδη η «Ένωση»

Χτυπάει σε όλα τα μέτωπα και ελληνικά! Την περίπτωση του 22χρονου χαφ του Πανιωνίου Γιάννη Οικονομίδη εξετάζει η ΑΕΚ. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνει και...

Παραμονή Γιώργου Βαγιαννίδη, Εμάνουελ Ινσούα και μεταγραφική ενίσχυση

Όλα τα είχε το μενού στον Παναθηναϊκό! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το τελικό ραντεβού της οικογένειας του νεαρού δεξιού μπακ...

Αναστολή έως τις 24 Απριλίου και μετά βλέπουμε αποφάσισε (με ομοφωνία!) η Super League

Αναστολή και μετά λουκέτο! Ύστερα από περίπου δύο ώρες ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Super League, στην οποία αποφασίστηκε η αναστολή του πρωταθλήματος ως τις...

Η ΕΚΟ στηρίζει τους πολίτες και τη δράση «Μένουμε Σπίτι»

Η ΕΚΟ ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και με πρωταρχική της μέριμνα να βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους πολίτες,...

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας – Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

«Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας πως «πήραμε αυστηρά, πρωτοφανή μέτρα σε...

Έκκληση-σοκ από διευθυντή νοσοκομείου! «Οι γιατροί σε λίγο θα διασπείρουν τον ιό»

Συγκλονίζει η ανάρτηση στο facebook του διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Αθανασίου Κιτσάκου σχετικά με τον κορονοϊό και τη διαχείρισή...

Ανησυχία και ερωτήματα για τους θανάτους σαραντάρηδων

Τι πήγε... στραβά και «έσβησαν» τρεις νέοι άνθρωποι - Δεν ρίχνουν φως με νεκροτομή στην περίπτωση του Andreas HilbollΝέα διάσταση στην αγωνία και στον...

«Κόκκινο πανί» ο Γιάννης Βρούτσης μετά τη νεοφιλελεύθερη «βόμβα»

Κίνδυνος να μην πληρωθούν όσοι μπουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης για το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου«Κόκκινο πανί» μοιάζει να αποτελεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης...

Το Ίδρυμα «Ροκφέλερ» «προέβλεψε» την πανδημία

Πριν από 10 χρόνια συνέταξε μελέτη!Τον Μάιο του 2010 συντάχθηκε μια μελέτη από το Ιδρυμα «Ροκφέλερ» με τον τίτλο «Σενάρια για το Μέλλον της...

Το φάρμακο που νίκησε τον κορονοϊό

Δοκιμάζεται τώρα στις ΗΠΑ δραστική ουσία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που θεράπευσε 19 στους 20 ασθενείς στην ΚίναΕπιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα φάρμακο αρθρίτιδας που...