Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Βόμβα για δάνειο του Φ. Μπόμπολα με σκανδαλώδεις όρους

Η εταιρία Ανωση πήρε 11.000.000 € με εγγύηση τηλεοπτικό χρόνο στο MEGA

Με σκανδαλώδεις όρους οι τράπεζες χορήγησαν δάνειο ύψους 11.000.000 ευρώ στην εταιρία Ανωση, συμφερόντων του Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος για να χρηματοδοτηθεί έβαλε ως υποθήκη τις απαιτήσεις που έχει η εταιρία Ανωση από το κανάλι Mega (Τηλέτυπος Α.Ε.), το οποίο βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Το γεγονός ότι ο κύριος Μπόμπολας χρησιμοποίησε μία ενδοομιλική συναλλαγή για να δανειοδοτηθεί (η μία εταιρία του «πουλά» και η άλλη «αγοράζει») προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με έγγραφό της προς συγκεκριμένη ελληνική τράπεζα η ΕΚΤ φαίνεται ότι διατυπώνει ερωτήματα για τη νομιμότητα του συγκεκριμένου δανείου, καθώς η δανειζόμενη εταιρία και η εγγυήτρια εταιρία ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, δηλαδή στον κύριο Μπόμπολα. Η ΕΚΤ διατυπώνει επίσης ερωτήματα για την ολιγωρία που επέδειξε η συγκεκριμένη τράπεζα στην είσπραξη του δανείου των 11.000.000 ευρώ, αφού, αν το Mega οδηγηθεί τελικά σε λουκέτο, αλυσιδωτά θα «σκάσει» και η εγγύηση, με την οποία δόθηκε το δάνειο της εταιρίας Ανωση.

Προειδοποίηση

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές τράπεζες που έχουν χορηγήσει δάνεια στην Τηλέτυπος Α.Ε. έχουν απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τους μετόχους της εταιρίας, εξηγώντας τις συνέπειες που θα επιφέρει για τις εκδοτικές εταιρίες που είναι συνδεδεμένες με τους μετόχους (Πήγασος, ΔΟΛ) ενδεχόμενο λουκέτο στο Mega, το οποίο, όσο περνούν οι μέρες, φαντάζει όλο και πιο πιθανό, καθώς οι περισσότεροι μέτοχοι μιλούν γενικά και αόριστα για προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, χωρίς να παρουσιάζουν κάποιο συγκεκριμένο πλάνο.

Στην περίπτωση, μάλιστα, που «καταρρεύσει» το Mega, είναι πιθανό να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες από τα τραπεζικά στελέχη που ενέκριναν τη χορήγηση δανείου στην Ανωση με εγγύηση μια εταιρία που όδευε προς τη χρεοκοπία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ