Ξεκινούν οι εργασίες στο κτίριο με τα δύο μουσεία, της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού

Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο πραγματικά θα συνδυάζει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τις μνήμες, το χθες και το σήμερα, με όλες τις ανέσεις για κάθε επισκέπτη.

Παράλληλα, στο ίδιο κτίριο θα στεγαστεί (εκτός από την αίθουσα των δεξιώσεων) η μπουτίκ της ομάδας, ενώ θα υπάρχουν δύο αίθουσες, μία VIP κι άλλη μία VIP Lounge, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται διάφορες επίσημες συναντήσεις. Εκεί θα βρίσκεται και το καφενείο, όπως και το στιλβωτήριο, τα έσοδα από το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πηγαίνουν σε κάποια προσφυγικά σωματεία ή σε ανάλογες δράσεις που αφορούν την προσφυγιά. Είπαμε, καθετί μέσα στην «Αγια-Σοφιά» θα έχει την ιστορία του. Θα πρεσβεύει τα ιδανικά και τα πιστεύω της ΑΕΚ.

Παράλληλα, το παρεκκλήσι, στο οποίο θα τιμάται καθημερινά η προσφορά του Λουκά Μπάρλου, θα έχει θέση τελικά στο κτίριο που θα κατασκευαστεί μπροστά στην παλιά σκεπαστή, έτσι ώστε να υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση για όλον τον κόσμο.

«Σαράντα χρόνια μετά το έργο του Λουκά Μπάρλου θα τιμάται καθημερινά μέσα στον χώρο στον οποίο μεγαλούργησε, μέσα στο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο παρεκκλήσι του οσίου Λουκά, που θα υπάρχει μέσα στην “Αγιά-Σοφιά”, δίπλα στα αποδυτήρια της ομάδας μας, το κερί της ιστορικής μνήμης και του παντοτινού και έμπρακτου σεβασμού θα είναι πάντα αναμμένο» ανέφερε η ΠΑΕ.

Όπως θυμόμαστε από την παρουσίαση, οι πρώτες σκέψεις τότε ήταν το εκκλησάκι του οσίου Λουκά να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στον χώρο όπου οι ποδοσφαιριστές θα ετοιμάζονταν για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αποφασίσει το παρεκκλήσι να βρίσκεται τελικά στο κτίριο που θα κατασκευαστεί μπροστά από την παλιά σκεπαστή. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για έναν πολύ βασικό λόγο. Εχει να κάνει με την ευκολία πρόσβασης στο συγκεκριμένο κτίριο για όλον τον κόσμο, που θα μπορεί σε καθημερινή βάση να πηγαίνει στο εκκλησάκι και να ανάβει ένα κεράκι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα