Ο Ολυμπιακός έκανε το 3×3 στα πλέι οφ, κρατώντας δυνάμεις και για το Κύπελλο

Από τον Χάρη Δάντση

Ασταμάτητος! Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» (3-0) με συνοπτικές διαδικασίες το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και, κάνοντας το «3 στα 3» στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, βαδίζει ολοταχώς, ως αήττητος, για την κατάκτηση του τίτλου. Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας από τους «ερυθρολεύκους», που βρήκαν δίχτυα με τον Γκιλιέρμε (5΄), τον συνήθη ύποπτο Ελ Αραμπί (21΄) και τον Καφού (90΄+1΄), ενώ οι ελλιπείς αλλά αδιάβαστοι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, μη έχοντας στη διάθεσή του τον τραυματία Ματιέ Βαλμπουενά, παρέταξε την ομάδα του Πειραιά με 4-3-3 και τους Φορτούνη – Λοβέρα στα δύο «φτερά» της επίθεσης. Η επιλογή δύο «δεκαριών», που συνέκλιναν διαρκώς, αιφνιδίασε την άμυνα του Γιώργου Δώνη, ο οποίος ελλείψει καθαρόαιμου μπακ επέλεξε για δεξιό οπισθοφύλακα τον Ανουάρ. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με πολύ όμορφο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Γκιλιέρμε μόλις στο 5΄, αξιοποιώντας έτσι την πάσα του δραστήριου Λοβέρα.

Το γρήγορο γκολ υποχρέωσε τους «πράσινους» να ανέβουν μπροστά, έχοντας στο 18΄ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής από πολύ πλάγια θέση του Χατζηγιοβάνη, το οποίο «απέκρουσε» πάνω στη γραμμή ο Μπα. Τρία λεπτά αργότερα (21΄) συνεργάστηκαν άψογα οι Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ελαμπντελαουί και Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό φορ να κάνει το 2-0 με σουτ στην κίνηση, στη δεύτερη τελική προσπάθεια των Πειραιωτών. Από κει και έπειτα οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους αιώνιους αντιπάλους τους, επιδιώκοντας να τους «χτυπήσουν» στην κόντρα. Στο 33΄ ο Σιδηρόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Χατζηθεοδωρίδη για μαρκάρισμα στον Καμαρά, όμως μετά την εξέταση στο VAR (Κομίνης, Κουρομπύλια) την… πήρε πίσω. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+3΄) σπουδαία επέμβαση έκανε ο Διούδης, λέγοντας «όχι» στο σουτ του Λοβέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Δώνη προσπάθησε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών του Μαρτίνς δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Γενικότερα, οι φάσεις ήταν ελάχιστες, με αρκετά λάθη και την ομάδα του Πειραιά να έχει το μυαλό της στο ματς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο που ακολουθεί. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Καφού με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στις καθυστερήσεις (90΄+1΄), ουσιαστικά στην πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί (74΄ Μασούρας), Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (61΄ Καφού), Καμαρά (85΄ Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λοβέρα (74΄ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (61΄ Χασάν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (80΄ λ.τρ. Ζαγαρίτης), Ανουάρ (86΄ Καμπετσής), Δώνης, Ζαχίντ (46΄ Κολοβός), Αγιούμπ (72΄ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα