Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και πάει φορτσάτος για το νταμπλ

Πάτησε… γκάζι

Από τον Χάρη Δάντση

Φουλ για νταμπλ! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ανατρέποντας το 3-2 της Τούμπας, προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Μαντί Καμαρά έκανε τη διαφορά με ασίστ και γκολ για τους «ερυθρολεύκους», που πάτησαν γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, με τους διαβασμένους «ασπρόμαυρους» στο πρώτο μέρος να μη βρίσκουν λύσεις και να έχουν παράπονα για τη διαιτησία (του Παπαπέτρου).

Δίχως μεγάλες εκπλήξεις αλλά χωρίς τα «βαριά» «χαρτιά» τους παρέταξαν τις δύο ομάδες οι Πέδρο Μαρτίνς και Αμπέλ Φερέιρα. Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» δεν είχε στη διάθεσή του τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, ενώ ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» στερήθηκε τις υπηρεσίες των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Δημήτρη Πέλκα. Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν άριστα «διαβασμένοι», συμπαγείς και με καλές αλληλοκαλύψεις δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτό ανάγκασε τον Μαρτίνς να κάνει αλλαγή πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ρίχνοντας στη μάχη τον Φορτούνη. Το τέμπο ήταν χαμηλό, με λιγοστές ευκαιρίες κι αρκετά νεύρα, αφού ο Κάιπερς επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όμως δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη. Μία έξυπνη σέντρα του Καμαρά, που δεν μπόρεσε να ανακόψει ο Ινγκασον, έδωσε την ευκαιρία στον Μασούρα να ανοίξει με κεφαλιά-ψαράκι το σκορ στο 65ο λεπτό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, με τον Βαρέλα να χάνει τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά για το 1-1 στο 83′ (απέκρουσε ο Σα), ενώ στην εξέλιξη της φάσης η ομάδα του Πειραιά βγαίνοντας στην κόντρα δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» τη νίκη με τον Ελ Αραμπί. Το 2-0 έγινε από τον Καμαρά στο 85′, με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» να διαμαρτύρονται έντονα καθώς θεωρούν ότι ο Φορτούνης, που έκλεψε την μπάλα και δημιούργησε τη φάση, δεν πήρε άδεια από τον Παπαπέτρου (ήταν τέταρτος και δείχνει στο ριπλέι ότι δίνει άδεια) για να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Στις καθυστερήσεις (90+3′) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ελ Καντουρί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (42′ Φορτούνης), Καμαρά, Γκιλιέρμε, Λοβέρα (46′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (80′ Καφού), Ελ Αραμπί (88′ Χασάν).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (74′ Στοχ), Βαρέλα, Ινγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (74′ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (63′ Λάμπρου), Τζόλης (63′ Ροντρίγκο), Ακπομ (63′ Σβιντέρσκι).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα