Ανώτερος ο Ολυμπιακός, κατέκτησε τον τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ

Από τον Χάρη Δάντση

Ο τίτλος βάφτηκε ερυθρόλευκος! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της «λαβωμένης» ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, και κατέκτησε μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, έχοντας σε κέφια τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη και σκόρερ τους Καμαρά (38′), Ελ Αραμπί (45′), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» το μόνο που κατάφεραν στο δεύτερο μέρος, οπότε βελτιώθηκαν αρκετά, ήταν να μειώσουν με τον Αραούχο (66′), χάνοντας έτσι έδαφος για την κατάληψη της 2ης θέσης.

Με σύνθεση ανάγκης, λόγω των πολλών απουσιών (Ολιβέιρα, Μάνταλος, Σιμόες, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος, Μπάρκας), παρέταξε την «Ενωση» ο Μάσιμο Καρέρα. Το πλάνο του Ιταλού τεχνικού δεν βρήκε ανταπόκριση, καθώς από το πρώτο λεπτό η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Με κινητήριο μοχλό τον Κώστα Φορτούνη, που πήρε τη θέση στο αρχικό σχήμα του ανέτοιμου και εκτός αποστολής Βαλμπουενά, οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας τον πλήρη έλεγχο και δύο δοκάρια (14′ Ελ Αραμπί, 18′ Φορτούνης), υποχρέωσαν τον κόουτς της «Ενωσης» να προχωρήσει σε αλλαγή τακτικής (από 4-2-3-1 σε 3-5-2) με τη συμπλήρωση μισής ώρας.

Οι Πειραιώτες προσαρμόστηκαν γρήγορα και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον συνήθη ύποπτο Ελ Αραμπί, με σουτ στην κίνηση από ασίστ του Μασούρα στο 38′. Στο 45′ ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Φορτούνη και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο τέρματα ξεκίνησαν από τα πόδια του Μπουχαλάκη.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου», που δεν είχαν τελική στο πρώτο μέρος, εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Ειδικότερα, μετά το 60′ πίεσαν αρκετά και δικαιώθηκαν, μειώνοντας από στατική φάση σε 2-1 με τον Αραούχο στο 66′. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τη φρεσκάδα του πρώτου μέρους, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους μέχρι τέλους.

Στο 89′ οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι εντός περιοχής του Ελαμπντελαουί έπειτα από σουτ του Χουλτ, ωστόσο ο Τουρπέν θεώρησε ότι δεν υπάρχει παράβαση. ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (89′ Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31′ Οικονόμου), Βέρντε (84′ Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90+2′ Λοβέρα), Φορτούνης (71′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77′ Καφού), Ελ Αραμπί (77′ Χασάν).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα