Ο Ολυμπιακός, που έχασε ανύπαρκτο πέναλτι και του χαρίστηκε αποβολή, έμεινε στο 0-0 με τον ψυχωμένο ΠΑΟ

«Πράσινο μπλόκο» στο ΟΑΚΑ! Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός κράτησε στο «μηδέν» (0-0) τον Ολυμπιακό, που ελλείψει κινήτρου παρουσιάστηκε αγνώριστος και υποχρεώθηκε στην πρώτη βαθμολογική απώλεια έπειτα από έξι αγώνες στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία στο μίνι πρωτάθλημα για το «Τριφύλλι», που είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Κομίνη, εκδίδοντας ανακοίνωση που έκανε λόγο για «απροκάλυπτα δώρα στον Ολυμπιακό».

Με τριάδα στην άμυνα και τον 19χρονο μέσο Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο για πρώτη φορά βασικό παρέταξε τους «πράσινους» ο Γιώργος Δώνης, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε τους Φορτούνη και Βαλμπουενά για να καλύψουν τα δύο «φτερά» της «ερυθρόλευκης» μεσοεπιθετικής γραμμής. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολεύτηκαν να βρουν διαδρόμους και ρυθμό απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων τους. Ελάχιστες ήταν και οι αξιοσημείωτες φάσεις για γκολ από τις δύο πλευρές…

Στο 11ο λεπτό ο Μακέντα έχασε κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ενώ από την άλλη ο Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Διούδη, σε ένα πέναλτι που σήκωσε μεγάλη συζήτηση. Μάλιστα κατά την ανάπαυλα η «πράσινη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «προκαλεί το κοινό φίλαθλο αίσθημα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο διαιτητής ανακαλύπτει φάουλ σε πέσιμο του Βαλμπουενά στον Ανουάρ και μέσω VAR το μετατρέπει σε πέναλτι!

Νωρίτερα ο διαιτητής και ο υπεύθυνος VAR δεν βλέπουν (;) το πάτημα του Μπα στον αστράγαλο του Ανουάρ στο 41΄, φάση που θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα και επομένως αποβολή του αμυνομένου (είχε ήδη μία κάρτα)». Για ένα μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Καμαρά εντός περιοχής στο 18΄ φώναξε στον Κομίνη και η ομάδα του Πειραιά. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα, αλλά οι παίκτες τους αλληλοεξουδετερώθηκαν. Εξάλλου κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα (9 κίτρινες), τα νεύρα, ενώ έγιναν και πολλά λάθη, με συνέπεια να γίνουν ελάχιστες ευκαιρίες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (57′ Καμπετσής), Μπουζούκης (75′ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (67′ Κολοβός), Μακέντα (76′ Περέα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (46′ Σισέ), Γκασπάρ, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (46′ Χασάν), Φορτούνης (65′ Λοβέρα), Βαλμπουενά (65′ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα