Ο ΠΑΟΚ διέσυρε 3-1 την Μπεσίκτας και προχωράει στο Champions League, ενώ εξασφάλισε το Europa League

Τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ μέσα σε καταρρακτώδη βροχή στην Τούμπα με 3-1 επί της Μπεσίκτας και πανάξιο σφράγισμα του εισιτηρίου για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (και τη σίγουρη είσοδό του στους ομίλους του Europa League), επιτυχία που φέρνει αισιοδοξία, ικανοποίηση και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

  • Από τον ΝΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

«Καταιγίδα» ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, πάτησε την Μπεσίκτας, η άμυνα της οποίας «έμπαζε» από παντού και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι ταχύτατοι επιθετικοί του «Δικεφάλου», ο Τζόλης κυρίως, που έβαλε δύο γκολ, αλλά και ο Ακπομ με τον Πέλκα και τον Γιαννούλη, που δημιούργησαν ένα «τετράγωνο της φωτιάς».

Ο «χορός της βροχής» άρχισε στο 7′ με την γκολάρα του Τζόλη, από καταπληκτική πάσα του Σβαμπ στον Γιαννούλη και γύρισμα του τελευταίου στον νεαρό σκόρερ, που αφιέρωσε το γκολ στον προπονητή του. Αυτό ήταν! Μόλις δέχτηκε το γκολ, η Μπεσίκτας διαλύθηκε από τον ΠΑΟΚ, που «πυροβολούσε» από κάθε σημείο του γηπέδου και έτσι ήρθε το 2-0 (24′) από ηρωική προσπάθεια του Ακπομ και γύρισμα στον Τζόλη, ενώ ακολούθησε το 3-0 πέντε λεπτά αργότερα, με τον Τζόλη να δίνει την ασίστ αυτήν τη φορά στον Πέλκα, ο οποίος είχε εύκολο έργο σε κενή εστία.

Με τέτοιο ξεκίνημα, που δεν περίμενε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ, δεν είχε καμία τύχη η Μπεσίκτας, η οποία βγήκε από το «καβούκι» της μετά το 35′ και κατάφερε να μειώσει το σκορ εκμεταλλευόμενη το μοναδικό λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ με κοντινό πλασέ του Λαρίν (37′).

Δεν σταμάτησε όμως εκεί η προσπάθεια του ΠΑΟΚ, συνεχίστηκε με πίεση προς την εστία της Μπεσίκτας και πέναλτι που κέρδισε ο Ακπομ, αλλά ο Αγγλος δεν εκτέλεσε σωστά και έτσι το έπιασε ο Ερσίν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε με αντεπιθέσεις, η Μπεσίκτας δεν είχε δυνάμεις να μειώσει κι άλλο το σκορ και έτσι το τελικό 3-1 είναι δίκαιο, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Champions League. Διαιτητής ήταν ο Ιταλός Ντανιέλε Ντοβέρι.

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ινγκασον, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Γιαννούλης, Ροντρίγκο (43′ Λημνιός), Πέλκας (76′ Εσίτι), Τζόλης (85′ Ζαμπά), Ακπομ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ερσίν, Βίντα, Ουέλιτον, Ενσακαλά (91′ Ναγίρ Ουμούτ), Νεγκίπ, Μενσά (69′ Τοκόζ), Χάτσινσον, Μπόιντ (46′ Οζιακούπ), Λενς, Ενκουντού, Λαρίν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα