Η ΑΕΚ θριάμβευσε στην Ουκρανία (1-4) και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της Μπράγκα

Από τον Γιώργο Σηφάκη

«Μαγεία» η ΑΕΚ διέλυσε στην Ουκρανία με 4-1 τη Ζόρια και θα παίξει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ουσιαστικά στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με την Μπράγκα σε λίγες εβδομάδες.

Χωρίς τον Μάσιμο Καρέρα, που έμεινε στην Αθήνα (αρνητικό βγήκε το τεστ για κορονοϊό), αλλά και τον Νέλσον Ολιβέιρα (ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα,) ο Κολονέλο επέλεξε για διάταξη το 3-5-2, με τους Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Μάρκο Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης. Η ΑΕΚ με φοβερό πρέσινγκ και πολύ καλούς αυτοματισμούς στην επίθεση έδειξε από την αρχή… άγριες διαθέσεις.

Μόλις στο 7′ ο Λιβάγια δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, απέφυγε με όμορφη ενέργεια τον αντίπαλό του, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Τσίγκανικς, στρώθηκε στον Τάνκοβιτς και ο Σουηδός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1!

Όπως ήταν λογικό, η ψυχολογία της «Ένωσης» ανέβηκε ακόμα περισσότερο. Δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για γκολ και κατάφερε στο 34′ να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Λιβάγια, όπως και στο πρώτο γκολ, υποδέχθηκε υπέροχα την μπάλα, πάσαρε στον Τάνκοβιτς, ο οποίος έκανε την κάθετη στον Μάνταλο και ο αρχηγός της «Ένωσης» με πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 0-2! Η Ζόρια ήταν ένα επίπεδο κατώτερη από την «Ένωση» και με εξαίρεση ένα σουτ εξ επαφής του Καμπάεβ στο 44′, δεν απείλησε την εστία του Τσιντώτα.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ «σκότωσε» τη Ζόρια μόλις στο 54′. Οι παίκτες του Κολονέλο εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά τους κενούς χώρους (από τις βιαστικές επιθέσεις της Ζόρια), ο Λιβάγια βγήκε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Αμπού Χάνα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο συρτό σουτ για το 0-3!

Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του «Δικεφάλου» κυριάρχησαν πάνω στο χορτάρι, έκαναν διαχείριση δυνάμεων και με εξαίρεση τη φάση του 81′, που ο Κορτσέγκιν μείωσε σε 1-3 με ωραίο μακρινό σουτ, δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Ζόρια να τους απειλήσουν σχεδόν ποτέ. Μάλιστα ο Λιβάγια με τη σέντρα πέτυχε στο ίδιο λεπτό το 1-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΚ.

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κάλουμ (Σκοτία).

Ζόρια (Bίκτορ Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, Χομτσενόβσκι, Βέρνιντουμπ, Αμπού Χάνα, Τσίγκανικς, Ιβανισένια, Κοχέρτζιν, Γιούρτσενκο, Καμπάεβ, Λούνοβ (46′ Σαγιάντ), Γκρόμοβ (46′ Ναζάρια).

ΑΕΚ (Τζανλούκα Κολονέλο): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σάκχοφ (69′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς (85′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (85′ Μπότος), Τάνκοβιτς (75′ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα