Ο ΠΑΟΚ έκανε 4-1 το 0-1 του ημιχρόνου με την Αϊντχόφεν και μπήκε σε… φάση πρόκρισης

«Τρομοκράτης» ο ΠΑΟΚ, με Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, πάτησε την Αϊντχόφεν έπειτα από ένα μαγικό δεύτερο ημίχρονο και τη διέλυσε με 4-1 στην άδεια -δυστυχώς-Τούμπα.
Μεγάλη σημασία έπαιξαν οι αλλαγές του Πάμπλο Γκαρσία στο ημίχρονο, όταν έδωσε την επιθετική πνοή που έλειπε από την ομάδα του στο α΄ μέρος. Η επιλογή του Γκαρσία να βάλει αρχικά αριστερό εξτρέμ τον Μπίσεσβαρ και να επιλέξει τον Τσόλακ για την κορυφή της επίθεσης, προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία του, μετά το γκολ στο Αγρίνιο, δεν έφεραν αποτελέσματα.

Το «χλομό πρόσωπο» του «Δικεφάλου του Βορρά» εκμεταλλεύτηκαν οι Ολλανδοί, που είχαν μια άνεση στην κυκλοφορία της μπάλας και μάλιστα προηγήθηκαν στο σκορ, με πέναλτι που κέρδισε ο Μάλεν από τον Σβαμπ και εκτέλεσε ο Ζάχαβι (20΄).

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αντιδράσει αμέσως μετά, αλλά παραδόξως φάνηκε ότι δεν είχε καθόλου φρεσκάδα και ενθουσιασμό στο παιχνίδι ούτε καν τακτική ανάπτυξης έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που βρήκε τους Ολλανδούς να προηγούνται στο σκορ.

Όλα άλλαξαν με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, λες και μπήκε «άλλος ΠΑΟΚ», με τις αλλαγές του Πάμπλο Γκαρσία, που έριξε στον αγώνα τούς Τζόλη (αντί Μπίσεσβαρ) και Σφιντέρσκι (αντί Τσόλακ), δύο παίκτες που έδωσαν «ζωή» στην επιθετική γραμμή, αλλά γενικά όλη η ομάδα πήρε μπρος, σα να τους έβαλε… νέφτι ο Γκαρσία, στα αποδυτήρια!

Πήραν παραμάζωμα τους Ολλανδούς και έβαλαν τρία γκολ μέσα σε 13′ λεπτά, μετατρέποντας το 0-1 σε 3-1, αφού ο Σβαμπ από ενέργεια του Ζίφκοβιτς (47΄), ο Ζίφκοβιτς με φοβερή ενέργεια (56΄) και ο Τζόλης με «φωτοβολίδα» κατάφεραν να στείλουν τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα του Εμβογκό, που δεν μπορούσε να πιστέψει το «πάρτι» που έκαναν μπροστά του οι παίκτες του ΠΑΟΚ!

Το σόου του Ζίφκοβιτς, όμως, συνεχίστηκε και ο Σέρβος, με καταπληκτική ενέργεια, πέτυχε και το 4-1, αποφεύγοντας σαν σταματημένο τον Σανκαρέ, που μάταια έπεφτε για να σώσει, αλλά ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς ήταν χτες ασταμάτητος.

Διαιτητής: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίφκοβιτς, Γιαννούλης (72΄ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί (80΄ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (46΄Τζόλης), Α. Ζίβκοβιτς (85΄ Μουργκ) , Τσόλακ (46΄ Σφιντέρσκι).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβογκό, Τεζέ, Σανγκαρέ, Μποσάλι, Μαξ, Τόμας (58΄ Μαντουέκε), Ροζάριο (46΄Φάιν), Γκέτσε (83΄ Σαϊμπάρι), Ιχατάρεν (58΄ Τζούνιορ), Ζάχαβι, Μάλεν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα