Σπουδαία νίκη της Eθνικής ποδοσφαίρου στη Μολδαβία!

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Έκανε το καθήκον της με ωραίο ποδόσφαιρο! Η Εθνική ομάδα κέρδισε τη Μολδαβία πολύ εύκολα, με 0-2, δεν απειλήθηκε και την Τετάρτη στη Ριζούπολη πάει σε «τελικό» με τη Σλοβενία, κυνηγώντας μόνο το τρίποντο για να τερματίσει πρώτη και να ανέβει κατηγορία!
Εκπληκτική ήταν η εικόνα της Εθνικής ομάδας στο πρώτο ημίχρονο του Κισινάου, που έβγαλε μεγάλη ποιότητα. Επαιξε κυριολεκτικά σαν τη γάτα με το ποντίκι τη Μολδαβία, από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι και το 45΄.

Με ηγέτη τον πολύ καλό χθες Κώστα Φορτούνη η γαλανόλευκη δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και πέτυχε δύο γκολ με τον Φορτούνη στο 32′ και τον Μπακασέτα στο 41′, παίρνοντας σαφές προβάδισμα. Το πρώτο γκολ ήταν εκπληκτικό. Ο Κώστας Φορτούνης μετά από πάσα του Μπακασέτα εξαπέλυσε μία βολίδα έξω από την περιοχή και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Μολδαβίας.

Στο δεύτερο γκολ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Φορτούνης από τα αριστερά της περιοχής είδε τον Μπακασέτα που ερχόταν, και εκείνος περίπου από το ύψος του πέναλτι με πλασέ σημείωσε το δεύτερο γκολ της Εθνικής στο 41΄. Στην επανάληψη, η Μολδαβία μπήκε με διάθεση να πιέσει λίγο πιο ψηλά, εν αντιθέσει με το κατενάτσιο που έπαιξε στα πρώτα 45΄ χωρίς να της βγει σε καλό.

Η αλλαγή παιχνιδιού των γηπεδούχων άνοιξε τους διαδρόμους για τους παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ που ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις. Η Εθνική μας δημιούργησε προϋποθέσεις για μεγαλύτερο σκορ, αλλά τα τελειώματα των επιθετικών δεν ήταν τα ιδανικά.

Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν και η αλλαγές και ειδικά η έξοδος του Φορτούνη για να προφυλαχτεί από κίτρινη κάρτα που θα του στερούσε το δικαίωμα να αγωνιστεί την Τετάρτη. Παρ’ όλα αυτά στο 81΄ ο Μπακασέτας έβγαλε τετ α τετ τον Γιακουμάκη, που έχασε την ευκαιρία και έμεινε το 0-2 για την Εθνική μας ομάδα.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σλοβενία νίκησε 2-1 το Κόσοβο (62′ Κούρτιτς, 90+3΄ Ιλισιτς πέν. / 58′ Μουρίκι).

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Αρνάς, Γιαρντάν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46΄ Επουρεάνου), Ιονίτα (83΄ Μποϊτσούκ), Ρατά (62΄Τούρτσαν), Τσότσιουτς (46΄ Καϊμάκοβ), Σπάταρου, Νταμασκάν (71΄ Ντρος).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (62΄ Κυριακόπουλο), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (78′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65΄ Τζόλης), Παυλίδης (78′ Γιακουμάκης).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα