Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει ο δικηγόρος του Μαραντόνα! Ήταν αβοήθητος επί 12 ολόκληρες ώρες

Από τους Γιώργο Σηφάκη, Χάρη Δάντση

Ο μεγάλος Ντιέγκο δεν είναι πια εδώ. Το «γιατί» και το «πώς» όμως «έφυγε» προχθές από τον πλανήτη όπου δοξάστηκε -ενδεχομένως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αθλητή- ακόμα δεν έχουν απαντηθεί.

Πέπλο μυστηρίου έχει καλύψει την υπόθεση, ενώ ο δικηγόρος του Μαραντόνα καταγγέλλει ιατρική αμέλεια!

«Δεν αισθάνομαι καλά» ήταν τα τελευταία λόγια του «Ντιεγκίτο», σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο Αργεντινός θρύλος ξύπνησε την περασμένη Τετάρτη και, αφού έφαγε πρωινό, παραπονέθηκε στον ανιψιό του Τζόνι Εσποζίτο ότι δεν ένιωθε καλά και ότι θα ξάπλωνε για να ξεκουραστεί. Ηταν χλομός, ενώ παραπονέθηκε στη νοσοκόμα που τον φρόντιζε μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο ότι κρύωνε.

Ο ψυχολόγος του Μαραντόνα και μία ψυχίατρος «πήγαν στην κρεβατοκάμαρά του στο ισόγειο, του μίλησαν, αλλά δεν απάντησε, και ζήτησαν από τον ανιψιό του και έναν βοηθό να μπουν στο δωμάτιο. Προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ζωτικά σημάδια και έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης» αναφέρουν δημοσιεύματα.

Αργότερα στο σημείο έφτασαν και διασώστες, οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά και ένας χειρουργός που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, χρησιμοποιώντας αδρεναλίνη και ατροπίνη.

Σύμφωνα με τις Αρχές, που διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του, ο θάνατός του επήλθε περίπου το μεσημέρι. Η προκαταρκτική αυτοψία διαπίστωσε ότι ο 60χρονος πέθανε στον ύπνο του έπειτα από καρδιακή ανεπάρκεια που προκάλεσε πνευμονικό οίδημα.

Μάλιστα, οι γιατροί λέγεται ότι ανίχνευσαν διεσταλμένη καρδιομυοπάθεια, μια κατάσταση στην οποία ο καρδιακός μυς εξασθενεί και διευρύνεται και δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα στο υπόλοιπο σώμα. Όσον αφορά την αιτία θανάτου, ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι «όλα δείχνουν φυσικά αίτια».

Ωστόσο ο Ματίας Μόρλα, δικηγόρος του Μαραντόνα, προέβη σε πολύ σημαντικές καταγγελίες.

«Είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι επί 12 ώρες ο φίλος μου δεν είχε την προσοχή και τον έλεγχο από το προσωπικό υγείας που τον εξυπηρετούσε, το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μισή ώρα για να φτάσει, και αυτό ήταν μια εγκληματική ανοησία. Αυτό το γεγονός πρέπει να τονιστεί και θα ζητήσω να ερευνηθεί μέχρι τέλους. Οπως μου έλεγε πάντα και ο Ντιέγκο, “εσύ είσαι ο στρατιώτης μου, δράσε χωρίς να σε σταματά τίποτε”» ανέφερε, ενώ σκοπεύει να κινηθεί νομικά…

Βρετανικό κόμπλεξ: «Πέθανε ένας κλέφτης»

Δεν μπορούν να το ξεπεράσουν και… ξέφυγαν! Οι αγγλικές εφημερίδες αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους στον Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά δεν ξεχνούν το «χέρι του Θεού», αποκαλώντας τον «κλέφτη» ακόμα και μετά τον θάνατό του, με αφορμή τον περίφημο προημιτελικό μεταξύ Αργεντινής και Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986, και στάζουν χολή.

Συγκεκριμένα, η «Mirror» αναφέρει: «Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ένας ήρωας, ένας παλιάνθρωπος, ένας κλέφτης και μία ιδιοφυΐα, πέθανε στα 60 του». Η «Daily Star» έχει φωτογραφία από τη φάση με το χέρι του Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, γράφοντας: «Πού ήταν το VAR όταν το χρειαζόμασταν περισσότερο;» Τέλος, τόσο η «Sun» όσο και η «Express» κάνουν στα πρωτοσέλιδά τους ειδική μνεία σε αυτό το γεγονός.

Ο χαμός του «ένωσε» και αιώνιους «εχθρούς»

«Δεν έχει σημασία τι έκανες στη ζωή σου, αλλά τι έχεις κάνει για τις δικές μας ζωές» ανέφερε ένα πανό στην Αργεντινή μετά το τέλος της καριέρας του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ως ποδοσφαιριστή – και όσοι δεν το είχαν καταλάβει το διαπίστωσαν χθες… Ολος ο πλανήτης «υποκλίθηκε» στον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν, με τη σορό του παγκόσμιου θρύλου να τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στην Κάζα Ροζάδα.

Κατά τη μεταφορά από το σπίτι όπου έζησε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του στην έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, χιλιάδες συμπατριώτες του βγήκαν στους δρόμους κλαίγοντας και ούρλιαζαν για τον χαμό του, συνοδεύοντας την αυτοκινητοπομπή, χωρίς όμως να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και, φυσικά, δίχως να φορούν μάσκες. Η πρώην γυναίκα του Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι δύο κόρες τους Τζιανίνα και Ντάλμα έφτασαν πρώτες στο προεδρικό μέγαρο, ενώ οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Μικροί, μεγάλοι, φίλοι, ακόμη και «εχθροί» είπαν το τελευταίο «αντίο» στο «χρυσό παιδί». Οπαδοί της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς αγκαλιασμένοι με εκείνους της μισητής Ρίβερ Πλέιτ έκλαιγαν για τον χαμό του «Ντιεγκίτο».

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με σημαία και φανέλα με το νούμερο «10» της Αργεντινής, καθώς και με της Μπόκα, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες άφησε πάνω στο φέρετρο και μια φανέλα του «Πίμπε ντ’ όρο» της Αρχεντίνος Τζούνιορς, της πρώτης ομάδας του.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα