Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Europa League μετά την ήττα της Μαρσέιγ

Ικανοποίηση για την πρόκριση, απογοήτευση για την εμφάνιση! Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Πόρτο στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Champions League και σε συνδυασμό με την ήττα (3-0) της Μαρσέιγ από τη Σίτι στο Μάντσεστερ πήρε την 3η θέση (υπερτερώντας στην ισοβαθμία των Μαρσεγιέζων) που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Μαρσέιγ παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός, που δεν είχε στη διάθεση του Χασάν, Βαλμπουενά, Μπρούμα, Ντρέγκερ, έδωσε φανέλα βασικού στον Μασούρα, αντί του Φορτούνη που είχε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο. Από την άλλη, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο επέλεξε αρκετές «ρεζέρβες» του για την αρχική ενδεκάδα. Το πλάνο των «ερυθρολεύκων» πήγε… περίπατο με το «καλησπέρα», καθώς ο Φέλιξ Μπριχ καταλόγισε -με χρήση VAR- πέναλτι για χέρι του Χολέμπας. Ο Οτάβιο ευστόχησε από την άσπρη βούλα, ανοίγοντας το σκορ για τους «δράκους» μόλις στο 10′.

Πέντε λεπτά αργότερα (15′) ο Μασούρας έχασε τετ α τετ για την ισοφάριση. Μάλιστα, ο Μαρτίνς «υποχρεώθηκε» να ρίξει στη μάχη τον Φορτούνη, αποσύροντας στον πάγκο τον Καμαρά. Γενικότερα το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά, δίχως ρυθμό και αρκετές διακοπές, με λίγες φάσεις. Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 54′. Αντί για το 1-1, έγινε το 0-2 σε μια ξαφνική αντεπίθεση της Πόρτο, με τον Ουρίμπε στο 77′. Βέβαια, οι Πειραιώτες φώναξαν για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης στον Χολέμπας. Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα (79′) ο Σεμέδο δέχθηκε δεύτερο κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Θυμίζουμε ότι στους «16» συνεχίζουν Σίτι και Πόρτο.

Η τελική βαθμολογία: Σίτι 16, Πόρτο 13, Ολυμπιακός 3, Μαρσέιγ 3.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46′ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73′ Σουντανί), Ελ Αραμπί (81′ Μπα).

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Νανού, Ντιόγκο Λέιτε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Μπαρό (64′ Ουρίμπε), Οτάβιο (79′ Σαρ), Ζοάο Μάριο (72′ Κορόνα), Φελίπε Αντερσον (63′ Ντίας), Τόνι Μαρτίνες (80′ Εβανίλσον).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα