Απολύθηκε ο Καρέρα από την ΑΕΚ – Επιστρέφει ο Χιμένεθ

Ο Ιταλός προπονητής πλήρωσε τα σπασμένα για την κακή πορεία της ΑΕΚ!

Πλήρωσε τα σπασμένα! Επίσημα παρελθόν αποτελεί για την ΑΕΚ ο προπονητής Μάσιμο Καρέρα, έναν χρόνο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της «Ένωσης». Η νέα απώλεια βαθμών από τον Βόλο το βράδυ της Δευτέρας βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα για τον 56χρονο Ιταλό κόουτς, και όλα έδειχναν ότι μετρούσε ώρες στην «Ένωση».

Η ΑΕΚ, άλλωστε, είχε κάνει επαφές τόσο με τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη διαδοχή, όσο και με τον Γκουστάβο Πογέτ. Το μόνο που απέμενε για να πέσουν οι τίτλοι τέλους με τον Καρέρα ήταν η ανακοίνωση των «κιτρινόμαυρων», η οποία ήρθε χθες το απόγευμα. Ο Καρέρα αποχωρεί από την ΑΕΚ έπειτα από 50 παιχνίδια στον πάγκο της, κατά τα οποία μέτρησε 27 νίκες, 12 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ πριν από περίπου έναν χρόνο και κάθισε για πρώτη φορά στον κιτρινόμαυρο πάγκο στις 14 Δεκεμβρίου 2019, στον αγώνα με την Ξάνθη. Υπό την τεχνική του καθοδήγηση, η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση του περσινού πρωταθλήματος της Super League, συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ επέστρεψε στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά την πρόκριση επί της γερμανικής Βόλφσμπουργκ και τη συμμετοχή στους ομίλους του φετινού UEFA Europa League».

Όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση, ο Μανόλο Χιμένεθ επιθυμεί διακαώς την εκ νέου συνεργασία του με την ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ θέλει κάποια εξασφάλιση και ζητεί συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο, ενώ η «Ενωση» του προσφέρει έως το τέλος της σεζόν. Ο Ισπανός προπονητής θέλει να μπει με την ομάδα στην «Αγια-Σοφιά», διότι θεωρεί ότι αξίζει να δουλέψει μια ομάδα δική του από το ερχόμενο καλοκαίρι. Οπως, δηλαδή, έκανε το 2017, οδηγώντας την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 24 χρόνια. Ο Πογέτ, εν τω μεταξύ, περιμένει στο ακουστικό του. Με την ΑΕΚ έχει ήδη γίνει κουβέντα και είναι σύμφωνος ακόμα και για συνεργασία διάρκειας έξι μηνών συν ενός έτους. Περιμένει, επί της ουσίας, το κάλεσμα για να έρθει και να αναλάβει, καθώς δεν προκύπτει διαφορά στο οικονομικό. Το θέμα του νέου προπονητή θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα