Ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο αήττητο του Ολυμπιακού με 2-1 στη Λεωφόρο

Το αήττητο του Ολυμπιακού πήγε… περίπατο στη Λεωφόρο! Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός τιμώρησε τον αιώνιο αντίπαλό του και τον Μαρτίνς για το εκτεταμένο ροτέισον, παίρνοντας σπουδαία νίκη με 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, και έβαλε τέλος στο σερί του.

Οι Μαουρίτσιο (6′) και Σανκαρέ (73′) πέτυχαν τα γκολ των «πρασίνων», ενώ για τους «ερυθρολεύκους» μείωσε ο Ελ Αραμπί (82′).

Ο Λάζλο Μπόλονι προτίμησε σύστημα 4-3-3, ρίχνοντας στη μάχη Σανκαρέ – Ενγκμπακοτό, ενώ άφησε εκτός αποστολής τον Μακέντα. Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε 4-3-3 με πολλές εκπλήξεις. Με τους Εμβιλά (ανέτοιμος) και Μπρούμα να απουσιάζουν, έδωσε φανέλα βασικού σε Ανδρούτσο, Παπασταθόπουλο, Τιάγκο Σίλβα και Χασάν, έχοντας προφανώς στο μυαλό του και το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν που ακολουθεί.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν, με κεφαλιά του Μαουρίσιο ύστερα από σέντρα του Σανκαρέ από τα αριστερά, μόλις στο 6ο λεπτό. Από κει και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησαν ευκαιρίες, ζητώντας και πέναλτι στον Χασάν από τον Σένκενφελντ στο 29′, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή, αλλά δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των «πρασίνων».

Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε από πλεονεκτική θέση ο Χασάν στο 64′ και οι παίκτες του Μπόλονι τους τιμώρησαν, κάνοντας το 2-0 με τον Σανκαρέ, ύστερα από ασταθή επέμβαση του Σα στο 73′. Η φάση του γκολ ελέγχθηκε και στο VAR. Στη συνέχεια ο Μαρτίνς τα έπαιξε όλα για όλα. Στο 80′ ο Ανδρούτσος πέταξε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στα… σκουπίδια, με τον συνήθη… ύποπτο Ελ Αραμπί να μειώνει σε 2-1 στο 82′, έπειτα από φάση διαρκείας και λάθη των Νιάς και Διούδη. Ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» έκανε εξαιρετική επέμβαση σε τετ α τετ με τον Μασούρα στο 89′, κρατώντας το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μπα.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάντεν (Σκοτία).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκενφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70′ Νιάς), Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (77′ Αϊτόρ), Καμπετσής (66′ Καρλίτος), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56′ Μπα), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76′ Μασούρας), Σίλβα, Βρουσάι (46′ Βαλμπουενά), Φορτούνης (56′ Ελ Αραμπί), Χασάν (76′ Κάιπερς).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα