Ο Ολυμπιακός «υπέταξε» την Αϊντχόφεν (4-2) βάζοντας βάση για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα

Το πρώτο βήμα έγινε! Ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-2 τη μαχητική Αϊντχόφεν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας από τους «ερυθρολεύκους», που προηγήθηκαν δύο φορές και ισοφαρίστηκαν ισάριθμες, αλλά δεν πτοήθηκαν και με τις «πινελιές» του Μαρτίνς στο δεύτερο μέρος πήραν δίκαια μια σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 25/2 στην Ολλανδία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να μην είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Σεμέδο, ωστόσο οι Εμβιλά και Μπρούμα ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους και πήραν φανέλα βασικού. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του Πειραιά με τη γνωστή συνταγή (4-3-3), ενώ ο Σμιντ επέμεινε στο αγαπημένο του 4-2-2-2, ρίχνοντας από την αρχή στη μάχη τον άλλοτε συμπαίκτη του Παπασταθόπουλου Μάριο Γκέτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με κεφαλιά του Μπουχαλάκη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, στο 9′, όμως οι Ολλανδοί απάντησαν αμέσως (14′) με σουτ του Ζάχαβι που κόντραρε στον Σωκράτη. Στο 30′ ο Λαλά έχασε τετ α τετ, όμως ο Εμβιλά με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής εκμεταλλεύτηκε το ολιγόλεπτο αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω τραυματισμού αντιπάλου και έκανε το 2-1 στο 37′. Η χαρά κράτησε λίγο, καθώς ο Ζάχαβι τιμώρησε την «ερυθρόλευκη» άμυνα ισοφαρίζοντας για την PSV σε 2-2 στο 40′. Τότε ανέλαβε δράση ο Ελ Αραμπί, ο οποίος έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον γκολκίπερ και έδωσε εκ νέου προβάδισμα (3-2) στην ομάδα του Πειραιά στο 45’+2′.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση, με τον Ζάχαβι να έχει δοκάρι με εκτέλεση φάουλ για την Αϊντχόφεν στο 48′, ενώ το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Μαρτίνς στο τελευταίο εικοσάλεπτο απέδωσε… Ο Μασούρας αξιοποίησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 83′ και έγραψε το 4-2.

Διαιτητής: Αντρέας Εκμπεργκ (Σουηδία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά (80′ Ανδρούτσος), Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά (80′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μπρούμα (80′ Χασάν), Βαλμπουενά (68′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (74′ Φορτούνης).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάγκλι (38′ λ. τρ. Μπάουμγκαρτλ), Μαξ, Σανγκαρέ (70′ Φέρτενσεν), Τόμας (85′ Γκουτιέρες), Ροσάριο, Γκέτσε (70′ Ζούνιορ), Ζάχαβι (85′ Φαν Χίνγκελ), Μάλεν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα