Ο Αιγύπτιος έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» του Γιουρόπα αποκλείοντας την Αϊντχόφεν

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν «κάηκε» ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία! Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο (2-0 στο 44′) κόντρα στην Αϊντχόφεν, όμως με «χρυσό» σκόρερ τον Αχμέντ Χασάν στο 88ο λεπτό μείωσαν σε 2-1 και σε συνδυασμό με το 4-2 του Καραϊσκάκης, πήραν την πολυπόθητη πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Με μία αλλαγή συγκριτικά με την ενδεκάδα του πρώτου ματς στο Φάληρο παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα ο Σεμέδο, έχοντας εκτίσει την τιμωρία του, πήρε τη θέση του (ανέτοιμου) Παπασταθόπουλου. Από την πλευρά του Ρότζερ Σμιντ επέμεινε στο 4-2-2-2. Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν να ελέγχουν το παιχνίδι, όμως οι Ολλανδοί «χτύπησαν» από στατική φάση με τον… συνήθη ύποπτο Ζάχαβι, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 1-0 στο 23′. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με σουτ του Μπρούμα από το ύψος της περιοχής στο 32′. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός, ωστόσο, έκανε το 2-0 για την PSV με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 44′.

Το σκορ αυτό ανάγκασε τον Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάξει σχηματισμό (4-2-3-1 αντί 4-3-3), ρίχνοντας στη μάχη Φορτούνη και Μασούρα. Άλλωστε, οι Πειραιώτες χρειάζονταν γκολ για να μπουν εκ νέου σε τροχιά πρόκρισης. Εχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτασαν μια ανάσα από το να μειώσουν με τον Καμαρά, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 50′! Οι Ολλανδοί στη συνέχεια ισορρόπησαν και περιόρισαν επιθετικά τους «ερυθρολεύκους», που στάθηκαν εκ νέου άτυχοι, όταν με εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη είχαν δεύτερο δοκάρι στο 78ο λεπτό. Δοκάρι όμως είχε και η Αϊντχόφεν με τον Μάλεν στο 86′. Η λύση τελικά για τον Ολυμπιακό ήρθε από τον Χασάν, ο οποίος εννιά λεπτά μετά την είσοδό του έκανε το 2-1 στο 88′, παίρνοντας την πρόκριση!

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκαλί, Μαξ, Ροζάριο, Βίργκεφερ, Γκέτσε (Ζούνιορ), Τόμας (90′ Βερτέσεν), Ζάχαβι, Μάλεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά (79′ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Φορτούνης), Καμαρά, Μπρούμα (79′ Χασάν), Βαλμπουενά (46′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (90′ Παπαδόπουλος).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα