Έσκασε η «φούσκα»! Τσέλσι, Σίτι, Γιουνάιτεντ αποχωρούν! Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο σκέφτονται να ακολουθήσουν

55 ομοσπονδίες – μέλη της UEFA καταδίκασαν το κλειστό κλαμπ των «12»

Διαλύεται η European Super League! Φωνή λαού, οργή Θεού. Το μέτωπο των «12» έσπασε μετά τις αντιδράσεις εκατομμυρίων οπαδών και τα γεγονότα έδειχναν διάλυση.

Συγκεκριμένα, οι Τσέλσι, Σίτι, Γιουνάιτεντ θα αποχωρήσουν (έμενε η ανακοίνωση), η Μπαρτσελόνα βάζει το θέμα σε ψηφοφορία με τα μέλη και οι «12» έκαναν έκτακτη σύσκεψη που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η αντίδραση των οπαδών όλων των ομάδων που μετέχουν στο μπλόκο των «12», με αποκορύφωμα αυτές των φίλων της Τσέλσι χθες το βράδυ, αλλά και γενικά όλων των φιλάθλων της Ευρώπης, αλλά και η γενικότερη κατακραυγή σε όλη την υφήλιο φέρνουν άμεσα, όπως όλα δείχνουν, και τη διάλυσή της.
Ειδικά μετά τα δημοσιεύματα που υπήρξαν για την Τσέλσι στην Αγγλία και έφερε τους πανηγυρισμούς έξω από το γήπεδο των «μπλε» υπήρξαν νέες πληροφορίες από το Λονδίνο που έκαναν λόγο πως και η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την κίνηση των «12».

Όπως τόνιζαν, μάλιστα, οι συγκεκριμένες πληροφορίες, οι άνθρωποι των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Αρσεναλ ήταν αυτοί που κίνησαν τη διαδικασία εκ μέρους των Αγγλων. Στην Ισπανία, τώρα, υπήρξαν δηλώσεις του Λαπόρτα, με τον ισχυρό άνδρα της Μπαρτσελόνα να τονίζει: «Η Μπαρτσελόνα δεν θα ενταχθεί στη Super League χωρίς την έγκριση από τα μέλη της. Αυτοί θα αποφασίσουν, είναι δικός τους ο σύλλογος».

Όσο για την Ατλέτικο, τα ρεπορτάζ από την Ισπανία αναφέρουν πως κάνει δεύτερες σκέψεις μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει και δεν είναι σίγουρο πως θα παραμείνει στην κίνηση των «12». Η τελευταία εξέλιξη από την Αγγλία ήθελε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μπαίνει σε σκέψεις αποχώρησης και να το ανακοινώνει μάλιστα πριν από την προσεχή Παρασκευή (24/4).

Φυσικά, το φιάσκο της κατάρρευσης της ευρωπαϊκής Super League σε λιγότερο από 48 ώρες οδήγησε τον 45χρονο Ιταλό παράγοντα που είχε τον ρόλο του αντιπροέδρου στο νέο εγχείρημα να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, κάτι που δημιουργεί τεράστιο κενό ηγεσίας στην ομάδα του Τορίνο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εντ Γούντγουορντ, που παραιτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω ασυμφωνίας με τους ιδιοκτήτες, ενώ και οι ίδιοι θέλουν να αποχωρήσουν.

Την καταδίκη της ευρωπαϊκής Super League συμφώνησαν χθες, με κοινή, σκληρή δήλωσή τους, οι 55 ομοσπονδίες-μέλη, στο 45ο Τακτικό Συνέδριο της UEFA, που πραγματοποιήθηκε στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Η FIFA και το «κλειστό μαγαζί»

Η σύμπλευση FIFA, UEFA, ομοσπονδιών και ΔΟΕ για το καυτό ζήτημα της δημιουργίας της European Super League είναι το Α και το Ω για το ποδόσφαιρο!

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε στο Κογκρέσο της UEFA, όπου το «παρών» έδωσε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, εκπροσωπώντας την ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε: «Η FIFA είναι ένας οργανισμός που στηρίζεται στις αξίες του αθλητισμού και είμαστε τελείως αντίθετοι με τη δημιουργία της European Super League. Tο μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην εγκρίνουμε τη δημιουργία της European Super League, που είναι ένα κλειστό μαγαζί, που “σπάει” τον οργανισμό. Δεν την εγκρίνουμε και είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σε αυτό. Στηρίζουμε απόλυτα την UEFA. Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τόνισε στην ομιλία του πως εγωιστές άνθρωποι προσπαθούν να σκοτώσουν το ποδόσφαιρο και πως έχουν χρόνο ακόμα να πάρουν πίσω την απόφασή τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα