Η ΑΕΚ κράτησε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στους 5 βαθμούς (1-1)

Έσωσε την παρτίδα

Λίγος ο Παναθηναϊκός με τακτική μικρής ομάδας κατάφερε στο 92′ να δεχτεί την ισοφάριση (1-1) από την πολύ καλύτερή του ΑΕΚ και πλέον η υπόθεση Ευρώπη ανοίγει διάπλατα για την ομάδα του Χιμένεθ και… κλείνει επικίνδυνα για αυτή του Μπόλονι.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Ειδικά ο Παναθηναϊκός που γνώριζε ότι το ματς ήταν χωρίς αύριο γι’ αυτόν. Έτσι, οι «πράσινοι», σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, προσπαθούσαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους περισσότερη ώρα. Μάλιστα, η ομάδα του Μπόλονι έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 8΄ όταν ο Χουάνκαρ εκτέλεσε το φάουλ, με τον Καρλίτος να πιάνει την κεφαλιά και τον Τσιντώντα να αποκρούει σωτήρια.

Η ΑΕΚ είχε ένα φάουλ του Μάνταλου, έδιωξε ο Σανκαρέ με το κεφάλι και από εκεί και πέρα τίποτε άλλο. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν, αλλά δεν τα κατάφερναν. Οπως στα τελευταία της παιχνίδια, έτσι και χθες η ΑΕΚ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τη συνεργασία των Μάνταλου – Γαλανόπουλου, με τον δεύτερο να πατάει αρκετές φορές στην περιοχή για να γίνει απειλητικός, αλλά χωρίς επιτυχία.

Έτσι, στη δεύτερη φάση τους στο ματς οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ. Βαθιά μπαλιά προς τον Καρλίτος, ο οποίος βγήκε αρκετά δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Ιωαννίδης, που ερχόταν με φόρα ως τρέιλερ από πίσω, νίκησε όλη την άμυνα της ΑΕΚ και τον γκολκίπερ της και άνοιξε το σκορ (0-1 στο 36′). Στο 45’+2′ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αλμπάνη, αλλά την κεφαλιά του μπλόκαρε σταθερά ο Διούδης. Επίσης, έχασε με κάκωση τον Ολιβέιρα.
Στην επανάληψη οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν με φοβερό πάθος στο γήπεδο. Πήραν τον έλεγχο, έκαναν φάσεις, έχασαν ευκαιρίες (10 για την «Ενωση», 0 οι τελικές για τους «πρασίνους»), αλλά έπεσαν πάνω στον Διούδη. Μέχρι το 92′, οπότε ο Λιβάι Γκαρσία τρύπησε την άμυνα του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε το σκορ για την ΑΕΚ (1-1).
Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70′ Κρίστισιτς), Γαλανόπουλος (79′ Κοσίδης), Μάνταλος, Γκαρσία, Αλμπάνης (79′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (35′ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Νιάς Σανκαρέ (69′ Αγιούμπ), Ιωαννίδης (90′ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Καρλίτος (70′ Μακέντα).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα