Αποτυχία! Ο ΠΑΟ έμεινε εκτός Ευρώπης

Η ΑΕΚ έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό, κέρδισε μέσα στη Λεωφόρο 0-1 και κλείδωσε την ευρωπαϊκή της συμμετοχή, παίρνοντας το πρώτο τρίποντο σε ντέρμπι. Εκτός Ευρώπης έμεινε ο Παναθηναϊκός.

Το γεγονός πως στην ΑΕΚ έκανε και το «Χ» έπαιξε ρόλο στην εικόνα του ματς. Ο Χιμένεθ θέλησε να δώσει γήπεδο στους «πρασίνους», που στα προηγούμενα ματς είχαν δείξει ότι έχουν πρόβλημα στη δημιουργία. Έτσι επέλεξε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και στους κενούς χώρους που άφηναν οι παίκτες του «Τριφυλλιού». Το παιχνίδι, παρά τον γρήγορο ρυθμό, ήταν πολύ σκληρό, με τον Ουκρανό ρέφερι να μη βάζει εύκολα τη σφυρίχτρα στο στόμα. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο, πίεζαν, αλλά η «Ένωση» ήταν διαβασμένη και οι παίκτες της έκλειναν ιδανικά έξω από την εστία του Τσιντώτα. Το 0-0 στο πρώτο μέρος ήταν απόλυτα δίκαιο, καθώς καμία ομάδα δεν μπόρεσε να φτιάξει ευκαιρίες και να απειλήσει σοβαρά. Η ΑΕΚ έδειχνε να βολεύεται από το ισόπαλο αποτέλεσμα, ενώ ο Παναθηναϊκός, που ήθελε και προσπαθούσε, είχε τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ στην πρώτη φάση που δημιούργησε άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Ανσαριφάρντ από τα δεξιά, ο Σένκεφελντ έχασε τον Μάνταλο, αυτός κοντρόλαρε και πλάσαρε τον Διούδη για το 0-1. Η ομάδα του Χιμένεθ ήταν φωτιά και λάβρα στις αντεπιθέσεις, με τους «πρασίνους» να τα έχουν χαμένα μετά το γκολ της «Ενωσης». Η ομάδα του Χιμένεθ για ένα δεκάλεπτο έπαιξε μονότερμα τον Παναθηναϊκό, που έδειξε να έχει τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα μετά το γκολ της ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια στο 94′. Ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Με αυτή την ήττα οι «πράσινοι» μένουν και μαθηματικά εκτός Ευρώπης.

Διαιτητής: Γεβγέν Αρανόφσκι, Ουκρανία – Κόι, Ολλανδία (VAR)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (80′ Σάντσες), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Νιάς (80′ Μπουζούκης), Σανκαρέ (71′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Καμπετσής (58′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (71′ Ενγκμπακοτό), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσι, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70′ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89′ Νεντελτσιάρου).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα