Δόξα και τιμή στον θρύλο Σπανούλη! Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση

Το αντίο ενός θρύλου!

Από τον Θοδωρή Λινάρδο

Ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε από την ενεργό δράση, έχοντας κερδίσει τα πάντα… Ήθελε το φινάλε να το υπογράψει ο ίδιος. Οταν και όποτε ένιωθε πως ήταν η στιγμή. Χωρίς κανείς να του το επιβάλει. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν συμβιβάστηκε ποτέ με το τι λέγανε για εκείνον οι άλλοι.

Ήθελε να είναι ο πρωταγωνιστής στην ταινία της μπασκετικής του ζωής. Και το κατάφερε. Και έφτιαξε γενιές και γενιές εκκολαπτόμενων άσων που θέλησαν να του μοιάσουν. Το αντίο του από το μπάσκετ ήρθε την ώρα που ο ίδιος πια το είχε αισθανθεί, το είχε ζυγίσει, το είχε επεξεργαστεί ήδη ενδελεχώς.

«Πάμε γήπεδο να δούμε τον Σπανούλη» έλεγαν πολλά νέα παιδιά, όχι απαραίτητα φίλοι του Ολυμπιακού μόνο. Οπως παλιότερα πήγαινε κάποιος στο γήπεδο για να θαυμάσει τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Χριστοδούλου, τον Διαμαντίδη.

Ε, λοιπόν, ο Σπανούλης δικαιωματικά μπαίνει στο πάνθεον των μύθων, των απόλυτων θρύλων του ελληνικού μπάσκετ! «Ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου. Ηταν μια δύσκολη απόφαση. Το μπάσκετ μού χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις. Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου. Φεύγω περήφανος. Πάνω απ’ όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα. Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια, τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους αντιπάλους, όλους τους φιλάθλους. Ενα παιδί που ονειρεύτηκε να παίξει μπάσκετ…» ανέφερε ο Kill Bill στο συγκινητικό αντίο του.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε τους αγωνιστικούς χώρους με το κεφάλι ψηλά. Οπως -σχεδόν- ονειρευόταν. Και λέμε σχεδόν, γιατί προφανώς θα ήθελε να έχει προηγηθεί μια σεζόν με γήπεδα γεμάτα κόσμο. Ή να μετρούσε μια τελευταία συμμετοχή με την αγαπημένη του Εθνική. Το πάλεψε αυτό το τελευταίο. Αλλά κατάλαβε ότι με τον χρόνο, όταν πια το σώμα δεν μπορεί να ακολουθήσει ακριβώς την ψυχή, δεν τα βάζεις.

«Βασίλη, σε ευχαριστούμε» ανέφεραν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, που φέρνοντάς τον στο Λιμάνι, το 2010, τάραξαν τα νερά και άλλαξαν με αυτή την κίνηση την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού. Και συνέχισαν: «Είναι μια στιγμή από αυτές που αρνείσαι να δεχτείς ότι θα έρθουν. Για 11 χρόνια ο μεγαλύτερος Ελληνας μπασκετμπολίστας τίμησε όσο κανείς τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με μπροστάρη τον Σπανούλη, ο Ολυμπιακός μας έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του. Κέρδισε τον θαυμασμό της Ευρώπης κι έγινε συνώνυμο της υπέρβασης».

Μια πορεία και απίστευτες διακρίσεις με χρυσά γράμματα

Με 15 ομαδικούς τίτλους (οκτώ με τον Παναθηναϊκό και επτά με τον Ολυμπιακό), επιτυχίες και μετάλλια με την Εθνική, όπως το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 2005, με αμέτρητες ατομικές διακρίσεις, παράσημα πορείας, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, ο Σπανούλης αφήνει τα παρκέ στα 39 και ο αθλητικός κόσμος υποκλίνεται: από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις Νόβακ Τζόκοβιτς μέχρι τον Ντίνο Ράτζα και τον Μάικ Μπατίστ, αλλά και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που μπροστά στο μεγαλείο του αθλητή παλιές κόντρες δεν κοίταξε και υποκλίθηκε στον σπουδαίο «Kill Bill»! «Βασίλη Σπανούλη, συγχαρητήρια για τη σπουδαία καριέρα σου! Καλή τύχη σε ό,τι κι αν κάνεις στη συνέχεια της σταδιοδρομίας και της ζωής σου» ανέφερε το μήνυμά της στο twitter και η ΚΑΕ Ολυμπιακός το αναδημοσίευσε.
Στον Λαρισαίο σταρ έχουν πολλάκις βγάλει το καπέλο παγκόσμιοι άσοι, σαν τον Αντετοκούνμπο και τον Ντόντσιτς.

Τα καλύτερα για τον «διόσκουρό» του είχε να πει φυσικά και ο Γιώργος Πρίντεζης, που μένει πλέον μόνος του ως παλιοσειρά και σημαία μίας προηγούμενης φουρνιάς παικτών στον Ολυμπιακό και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην ποδοκνημική.

Αυτό που απομένει τώρα είναι να φανεί τι ακριβώς θα θελήσει να κάνει στο άμεσο μέλλον ο Σπανούλης, μια και ήδη οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού έκαναν ανοιχτή πρόταση, ώστε να τον δουν από άλλο πόστο στο ΣΕΦ. Το σίγουρο είναι πως το μπάσκετ έχει ανάγκη κάθε μεγάλη προσωπικότητα του χώρου, αλλά προς το παρόν ο Σπανούλης παίρνει τον χρόνο του μαζί με την αγαπημένη του οικογένεια.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα