Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία, νίκησε 3-2 στα πέναλτι την Αγγλία μέσα στο «Γουέμπλεϊ»

Τής έκλεισε… το σπίτι

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Η Ιταλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Με ήρωα τον Ντοναρούμα που έπιασε δύο πέναλτι, η ομάδα του Μαντσίνι νίκησε με 4-3 (1-1 κανονικού αγώνα και 3-2 στα πέναλτι) την Αγγλία, η οποία ακόμα μία φορά πλήρωσε την κατάρα της… άσπρης βούλας!

Ένα πάρτι είχε στηθεί στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ», με χορευτικά, φωτορυθμικά και ένα εντυπωσιακό σόου με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, λίγο προτού αρχίσει το παιχνίδι. Μοναδικό παρατράγουδο, το ντου των Αγγλων φιλάθλων, οι οποίοι προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.

Ο 3ος τελικός της μεγάλης διοργάνωσης που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ» άρχισε ιδανικά για την Αγγλία. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τα αριστερά από την άμυνα της Αγγλίας με τον Σο, ο οποίος έδωσε στον Κέιν, αυτός άνοιξε δεξιά για τον Τρίπιερ, που έφτασε έξω από την περιοχή και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί είχε προλάβει να ανέβει ο Σο και ανενόχλητος έκανε το 1-0. Το γκολ του Σο στο 1:57 είναι το γρηγορότερο σε τελικό, ξεπερνώντας εκείνο του Τσους Περέδα για την Ισπανία στον τελικό του 1964 (5:15).

Όπως είναι λογικό, το γκολ των Αγγλων «πάγωσε» τους Ιταλούς, οι οποίοι έδειξαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο ότι δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ κράτησε πολύ εύκολα αυτό το γκολ.

Στην επανάληψη, οι Ιταλοί, μετά τις αλλαγές, ανέβηκαν μέτρα, πίεσαν και βρήκαν το γκολ. Η παθητικότητα των Αγγλων τιμωρήθηκε, αφού η Ιταλία έγινε πιο γρήγορη χωρίς τον Ιμόμπιλε στην κορυφή και βρήκε το γκολ στο 67′. Κόρνερ από δεξιά, ο Βεράτι κεφαλιά, ο Πίκφορντ απέκρουσε, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι, αλλά ο Μπονούτσι εξ επαφής έκανε το 1-1.

Στην παράταση οι δύο ομάδες φύλαξαν τα νώτα τους και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου η Ιταλία, με «ήρωα» τον Ντοναρούμα, κατέκτησε το τρόπαιο.

Για την Ιταλία εκτέλεσαν κατά σειρά οι Βεράτι, Μπελότι (απόκρουση), Μπονούτσι, Μπερναρτένσκι, Ζορζίνιο (απόκρουση), ενώ για την Αγγλία οι Κέιν, Μαγκουάιρ, Ράσφορντ (δοκάρι), Σάντσο (απόκρουση), Σάκα (απόκρουση).

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία).

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον (118′ Φλορέντζι), Μπαρέλα (54′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Βεράτι (96′ Λοκατέλι), Κιέζα (86′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (55′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (91′ Μπελότι).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (120′ Σάντσο), Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις (74′ Χέντερσον, 120′ Ράσφορντ), Τρίπιερ (71′ Σακά), Μάουντ (99′ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα