Αρνήθηκαν να κάνουν τεστ οι Τούρκοι της Γαλατά και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα

Διπλωματικό επεισόδιο! Το δυνατό φιλικό τεστ προετοιμασίας του Ολυμπιακού με τη Γαλατασαράι, στο Καραϊσκάκη, το οποίο ήταν κανονικά προγραμματισμένο γι’ απόψε (21.15, MEGA), δεν θα γίνει, λόγω… των τεστ κορονοϊού των Τούρκων.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Συγκεκριμένα, η αποστολή της Γαλατά είχε τεστ τριημέρου στις αποσκευές, όχι 24ώρου, δεν δέχτηκε να γίνουν νέα τεστ και επέστρεψε στην Τουρκία, ματαιώνοντας, με αυτό τον… περίεργο τρόπο, το φιλικό. Μιλάμε για απίστευτη ενέργεια, αφού οι Τούρκοι αρνήθηκαν τον έλεγχο που συμβαίνει σε κάθε πτήση που προσγειώνεται από το εξωτερικό στα ελληνικά αεροδρόμια! Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε: «Για την είσοδο της αποστολής της Γαλατασαράι εφαρμόζονται όσα προβλέπονται για όλους τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα. Στην περίπτωση της Γαλατασαράι, το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μην ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test. Δεδομένης της άρνησής τους, με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας. Στην Ελλάδα εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη».

Προκλητικοί

Από την άλλη, όπως συνηθίζουν οι Τούρκοι, εξέδωσαν μια εξαιρετικά επιθετική ανακοίνωση, στην οποία μιλούν για αλαζονική αντιμετώπιση από τις ελληνικές Αρχές: «Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε μια φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε μία σαφής διάκριση απέναντι μας. Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα τεστ PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και ζητήθηκαν νέα τεστ. Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας, Φατίχ Τερίμ, και ορισμένοι από τους παίκτες μας προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες, αντιμετωπίστηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Οι δυσκολίες που προέκυψαν συνέχισαν να αυξάνονται. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, πρακτική και συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών» ανέφερε η ανακοίνωση της Γαλατασαράι

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έσπευσε και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα. Οπως αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός της Γαλατά στο twitter: «Ο Πρέσβης μας στην Αθήνα, κ. Μπουράκ Οζουγκερτζίν, ήρθε στο αεροδρόμιο για να υποστηρίξει την ομάδα μας ενάντια στην ανήθικη πρακτική που εφαρμόζουν οι ελληνικές Αρχές και παρακολούθησε όσα συνέβησαν μαζί με τον προπονητή μας Φατίχ Τερίμ». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ο πρόεδρος της Γαλατά Μπουράκ Ελμάς: «Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης, η διοίκηση του συλλόγου πήρε την απόφαση της άμεσης επιστροφής. Απαιτούμε μία δημόσια συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές». Τέλος, ο Ολυμπιακός ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον Τόμας Βάτσλικ. Ο 32χρονος Τσέχος γκολκίπερ θα ανακοινωθεί σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα