Συνωστισμός εθνομηδενιστών στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Ρεπούση στις λίστες και ο υμνητής των Πρεσπών Γραμματικάκης στο Eπικρατείας 
Υποψήφιοι επίσης οι Ραγκούσης, Παπαχριστόπουλος, Νοτοπούλου
Την «κοπάνησε» ο Κοτζιάς Υποκριτική απολογία για τα ρουσφέτιαΜε μεγάλη συμμετοχή εθνομηδενιστών, αποτυχημένων πασόκων, αλλά και με… ξαδέλφια, φίλους από τα παλιά και εκλεκτούς θα δώσει τη μάχη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτιά του σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί διευρυμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, με το Επικρατείας να παραμένει για την ώρα ανοιχτό, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -για την προεκλογική περίοδο- αναλαμβάνει επισήμως η Εφη Αχτσιόγλου. Η γνωστή Μαρία Ρεπούση, αναθεωρήτρια της ελληνικής Ιστορίας και γνήσιο τέκνο της περιόδου Σημίτη, θα… συνωστιστεί στην Α΄ Πειραιώς, ενώ η ομοϊδεάτισσά της νυν υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά κατεβαίνει στην Α΄ Αθηνών. 

Πλήθος είναι οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών στη Β΄ Πειραιώς κατεβαίνει ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Λάμπρος Ρώσσης θα είναι στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο Σπύρος Δενδρινός στην Α΄ Αθηνών και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την αποτυχημένη εμφάνισή του στις ευρωεκλογές, θα δοκιμαστεί στον Δυτικό Τομέα. Ο ξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας θα κάνει την εμφάνισή του στη Δυτική Αττική, ενώ δύο εκλεκτές του Αλέξη Τσίπρα, η πρώην υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και η νυν Ελευθερία Χατζηγεωργίου, θα βρεθούν υποψήφιες στην ίδια περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία.

Οσον αφορά το Επικρατείας, παραμένει ανοιχτό, με το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού (και θιασώτη της Συμφωνίας των Πρεσπών) Γιώργου Γραμματικάκη να ακούγεται έντονα και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση. Βέβαιοι πρέπει να θεωρούνται η Εφη Αχτσιόγλου και ο Πάνος Σκουρλέτης, εξ ου και το όνομά του δεν υπάρχει στα ψηφοδέλτια της πρώην Β΄ Αθηνών, ενώ ακόμη παραμένει ερώτημα η συμμετοχή του Ευάγγελου Αποστολάκη. 

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει όλα τα βαριά ονόματά του στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, εκεί, δηλαδή, που δεν τα πήγε καθόλου καλά στις ευρωεκλογές και στις οποίες αναμένεται εν τέλει να κριθεί το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου. Κάτι το οποίο σημαίνει, βέβαια, ότι κάποιοι εξ αυτών θα βλέπουν τη Βουλή από την… τηλεόραση.

Στην Αθήνα

Στην Α΄ Αθηνών μαζί με τους παλιούς Νίκο Φίλη και Νίκο Βούτση θα δοκιμαστούν ο -για λίγο ακόμη- κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η Ράνια Σβίγκου, ενώ ντεμπούτο κάνει ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Δημήτρης Στούμπος. Στην ίδια περιφέρεια συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Αννίτα Δεκαβάλλα, Μάγκυ Δούση, Μυρσίνη Ζορμπά, Βασίλης Κοτρωνιάς, Νίκος Λούβρος και το παλιό στέλεχος της Αριστεράς Αννα Φιλίνη. 

Ιδια εικόνα με πολλούς πρωτοκλασάτους καταγράφεται στον Βόρειο Τομέα, όπου ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Στην ίδια περιφέρεια κατεβαίνουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Τάσος Πετρόπουλος, Αννέτα Καββαδία, Ελένη Αυλωνίτου, Ιωάννα Κοντούλη (εκπρόσωπος των Οικολόγων), Ειρήνη Γκαμάτση, Τάνια Καραγιάννη, Θέμης Κοτσιφάκης, Γιώργος Μπουγιελέκας, Δημήτρης Σακελλάρης και Κωνσταντίνος Τσούκαλης. Στον Δυτικό Τομέα υποψήφιοι θα είναι οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θανάσης Παπαχριστόπουλος (προερχόμενος από τους ΑΝ.ΕΛ.), Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Τόσκας (πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη), Κωνσταντίνος Στρατής, Βασιλική Κατριβάνου και Χρήστος Μπάτσης. 

Στον Νότιο Τομέα ο Νίκος Παππάς θα έχει αντιπάλους τούς Νίκο Ξυδάκη, Γιώργο Βασιλειάδη, Γιώργο Κυρίτση, Γιάννη Μουζάλα, Γιάννη Μπαλάφα, Θεανώ Φωτίου, Ραλλία Χρηστίδου, Θανάση Θεοχαρόπουλο Λάμπρο Ρώσση, Αλέκο Χολέβα, Σωτήρη Αλεξίου.

Στον Πειραιά

Στην Α΄ Πειραιά εκτός της Μαρίας Ρεπούση κατεβαίνουν οι Θοδωρής Δρίτσας, Κώστας Δουζίνας, Ελένη Σταματάκη, Γιώργος Μπενέτος, Γιώργος Μπαϊράμογλου και η Γεωργία Γεννιά, η οποία τελικά γύρισε την πλάτη στον Νίκο Κοτζιά, δεν τον ακολούθησε στο μοναχικό του δρόμο και συμμετέχει κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο άλλωστε εκλέχτηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. 

Στη Β΄ Πειραιώς κατεβαίνουν οι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Τρύφωνας Αλεξιάδης, Τζάνη Αρσένη, Χρήστος Ζαρκινός, Εύη Κρακώστα, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Μακρινός, Στέλλα Μπελιά, Βίκυ Τσεφάλα, Μιχάλης Ψαλτάκος και, βέβαια, ο Γιάννης Ραγκούσης. Στην Ανατολική Αττική θα κριθεί ο Χρήστος Σπίρτζης έχοντας συνυποψηφίους τους Νάσο Αθανασίου, Πάνο Σκουρολιάκο, Γιάννη Δέδε, Καίτη Θεοχάρη, Κώστα Ξυλούρη, Παναγιώτη Ροδάκη και Ιωάννα Στεργίου. Στη Δυτική Αττική οι Σταμάτα Βαβούλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Γιώργος Πάντζας, Βασίλης Χατζόπουλος και Μαρία Χήρα.

Στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί και στη συμπρωτεύουσα. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιοι οι Γιάννης Αμανατίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Τάσος Κουράκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Αλέξανδρος Τριαναταφυλλίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Ανδρέας Κατσαρός, Στέλλα Κωστοπούλου, Σταύρος Παναγιωτίδης, Στεφανία Πουλάκη, Τάσος Ταρπινίδης και Βούλα Τεκτονίδου. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης οι Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας, Δώρα Αυγέρη, Ευγενία Αγοραστούδη, Αναστασία Γαϊταρτζή, Στάθης Γιανακόπουλος, Θανάσης Γκιουλέκας, Πρόδρομος Θεοδουλίδης, Ανδρέας Μουρατίδης, Ολγα Παναγιωτίδου, Μπάμπης Τσαϊρελής και Σοφία Τσόλπα.

—-

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Αποφάσισε «διαζύγιο»

Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα να πάρει διαζύγιο από τις πατριωτικές δυνάμεις που τον στήριξαν. Μετά τους τραγικούς χειρισμούς στο θέμα των Σκοπίων, το οποίο και πλήρωσε εκλογικά, αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβίκωνα, κόβοντας δεσμούς και με τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Η επιλογή της κυρίας Ρεπούση (ως υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ) που πέρασε στην Ιστορία με τις θλιβερές απόψεις της περί συνωστισμού στα παράλια της Σμύρνης αποτελεί ύβρη απέναντι στα χιλιάδες θύματα και στην Ιστορία του τόπου μας. Ο κ. Τσίπρας έκανε πλέον τις επιλογές του. Τώρα θα τις κάνει και ο ελληνικός λαός.

Νίκος Ελευθερόγλου

—-

Στην Αχαΐα (με Κυριάκο, ΓΑΠ) και ο Τσίπρας

Ο παλμός της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου θα χτυπά στην Πάτρα. Αλέξης Τσίπρας (όπως ανακοινώθηκε χθες), Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Παπανδρέου μπαίνουν επικεφαλής στη μητέρα των μαχών, όπως εξελίσσεται η ερχόμενη σύγκρουση σε μια εκλογική περιφέρεια με πολλούς συμβολισμούς. Παραδοσιακά η Αχαΐα ήταν το κάστρο των Παπανδρέου.

Η κεντροαριστερή παράδοση του νομού και ειδικότερα της Πάτρας διατηρείται μέχρι σήμερα και είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για μία από τις πέντε εκλογικές περιφέρειες της χώρας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήθηκε πρώτος στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 31,21%, η Ν.Δ. 26,6% και το Κίνημα Αλλαγής 9,61%. Η σύγκρουση των τριών κορυφαίων πολιτικών θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όποιος επικρατήσει θα έχει καταγράψει αν μη τι άλλο μια νίκη γοήτρου έναντι των υπολοίπων.

Την πιο δύσκολη αποστολή πάντως θα έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ., λόγω φυσικά της πολιτικής παράδοσης του τόπου. Η συμμετοχή του όμως στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. αναμένεται να ενισχύσει τη δυναμική του κόμματος στην περιοχή και όλα δείχνουν ότι η αναμέτρησή του με τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εξελιχθεί σε ντέρμπι. Στην Αχαΐα, βέβαια, καθώς εθνικά η Ν.Δ. αναμένεται να καταγράψει μια μεγάλη εκλογική νίκη.

—-

Οριστική η ρήξη μεταξύ Κοτζιά και Κουμουνδούρου

Οριστικό διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αρχιτέκτονας της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών Νίκος Κοτζιάς μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ, η οποία επιβεβαίωσε τη φημολογούμενη εδώ και καιρό ρήξη των δύο πλευρών. Αιτία του χωρισμού; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος πίεζε εδώ και μήνες για εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, εισπράττοντας την παντελή αδιαφορία και του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου…

Σε κάθε περίπτωση, η πλήρης ρήξη επήλθε με ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ, στην οποία αναφέρεται ότι η κίνηση δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Iουλίου, ενώ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου «δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους». 

Την ίδια ώρα, η κίνηση του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε ευθείες βολές για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για απόρριψη όλων των προτάσεων της κίνησης και του προέδρου της, σε αντιδιαστολή με τη στάση της Κουμουνδούρου έναντι «νεοαποκτηθέντων» συνεργαζομένων. 

Αφήνονται δε σαφέστατες αιχμές για «παρέες» στο κυβερνών κόμμα, ενώ ο κ. Κοτζιάς, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του «σχίσματος», διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για «αθλιότητες».

—-

Εκπληξη: Αφησε «ανοιχτό» το θέμα της διαδοχής του  σε περίπτωση νέας ήττας


Ο Αλ. Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξή του στον Alpha

Απολογητικός και με διάθεση αυτοκριτικής, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών, ζητώντας εκ των υστέρων και με αρκετή χρονική καθυστέρηση «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για τις προκλητικές μετατάξεις φίλων και γνωστών στη Βουλή, αλλά και παραδεχόμενος -αναφορικά με τη συντριπτική ήττα του Μαΐου- ότι «πέσαμε έξω», καθώς δεν εκτιμήθηκε η διαφορά από τους πολιτικούς αντιπάλους. 

Μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «οφείλουμε μια συγγνώμη στον λαό, και όχι από το κόμμα», όπως είπε επί λέξει, «καρφώνοντας» τη συντρόφισσα Τασία Χριστοδουλοπούλου για τη μερική της «συγγνώμη» για τις μετατάξεις που ήταν «λάθος». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως δεν ήξερε για το όργιο των ρουσφετολογικών μετατάξεων. Την ίδια ώρα, ερωτηθείς για το πολύ κακό αποτέλεσμα της διπλής κάλπης, παραδέχθηκε ότι δεν το περίμενε, υποστηρίζοντας ότι «είχαμε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να ανακάμψει, ιδίως αφότου βρεθήκαμε στη θέση να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα στην πλάτη». 

Εμφανίστηκε, ωστόσο, υπέρμετρα αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να «γυρίσει». «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μη γυρίσουμε πίσω και να παραμείνουμε στο ξέφωτο» είπε, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το θέμα της διαδοχής του σε περίπτωση ήττας, λέγοντας γενικά και αόριστα ότι θέλει να είναι χρήσιμος για την πατρίδα. Πρόσθεσε δε πως δεν αισθάνεται ότι έχει να αποδείξει κάτι, καθώς σε μικρή ηλικία κατέκτησε πράγματα που δεν γεννήθηκε για να τα αποκτήσει. «Δεν γεννήθηκα σε πρωθυπουργική οικογένεια» είπε με νόημα. 

Κατά τα λοιπά, επανέλαβε τα διλήμματα της κάλπης, υπεραμυνόμενος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, όπως υποστήριξε, βασίζεται στη… λογική και όχι στον φόβο. Οσο για το «γαλάζιο» πρόγραμμα, κατήγγειλε πως αυτό είναι «οδοστρωτήρας για τα κοινωνικά δικαιώματα» και πως περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Βρήκε μάλιστα ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι κάνει τον «λαγό» της Ν.Δ. «Κάνει προβλέψεις μπακαλικής» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως μόνο εκείνος και ακραίοι κύκλοι της Κομισιόν αντιδρούν για τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε. 

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στην Αγκυρα, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν, αλλά δεν θα δεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

{{-PCOUNT-}}40{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα