ΣΥΡΙΖΑ και Ρουβίκωνας

Μηδενική ανοχή σε όλες τις «συλλογικότητες» που χάιδευε η κυβέρνησηΑπό τον
Παναγιώτη Κωστόπουλο*

Η φράση «διέβη τον Ρουβίκωνα» χρησιμοποιείται συχνά στον δημόσιο λόγο και αναφέρεται σε καταστάσεις από τις οποίες δεν υπάρχει επιστροφή. Οπως είναι γνωστό, ο Ρουβίκωνας ήταν ένας ποταμός τον οποίο στα ρωμαϊκά χρόνια απαγορευόταν από τον νόμο να διαβούν οι Ρωμαίοι στρατηγοί με τις λεγεώνες τους, με κατεύθυνση προς τον Νότο, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα πραξικοπήματα.

Στις μέρες μας ο Ρουβίκωνας έχει γίνει γνωστός από την αναρχική ομάδα που έχει υιοθετήσει το όνομά του και προβαίνει σε διαφόρων ειδών ενέργειες, συνήθως παράνομες, ενώ δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την έφοδο των μελών του στο προαύλιο της Βουλής, του θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενου κτιρίου της Αττικής. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τι θα είχε γίνει σε μια σοβαρή χώρα.

Εκτός από τον Ρουβίκωνα, κραταιές εμφανίζονται και άλλες αναρχικές ομάδες ή «συλλογικότητες», όπως τις αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης ωραιοποιώντας την εικόνα τους. Οι ομάδες αυτές προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες, απολαμβάνοντας μια ιδιότυπη ασυλία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέστε σε όλα αυτά το «κράτος των Εξαρχείων», τις άδειες του Κουφοντίνα που γίνονται αντικείμενο αναταραχών, όταν δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά του, την αποφυλάκιση διάφορων εγκληματιών χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου και την ώσμωση που υπάρχει στις φυλακές ανάμεσα στους τρομοκράτες και τους «ποινικούς».

Ολα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Ομως κάποιες σκέψεις οφείλουν να μας προβληματίσουν. Οι παραπάνω ομάδες δρούσαν ανεξέλεγκτα κάνοντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τις χάιδευε. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει όταν θα αντιπολιτεύονται τη Δεξιά. Αν, δε, λάβουμε υπόψη μας τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει ο Μητσοτάκης, τα οποία έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά πήραν παράταση από τους θεσμούς για να «ολοκληρώσει» ο ΣΥΡΙΖΑ το έργο του, και συνυπολογίσουμε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργούν κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής που έχουμε από τη συμπεριφορά των μελών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα γεγονότα του μηδενιστικού Δεκεμβρίου του 2008 δεν είναι καλά.

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για πολιτική σπέκουλα και μικροκομματικά παιχνίδια. Η κοινωνία πρέπει να δείξει ψυχραιμία, απομονώνοντας τέτοιες συμπεριφορές και υποστηρίζοντας πολιτικές μηδενικής ανοχής σε τέτοια φαινόμενα. 

Στο μυαλό μου έρχεται η φράση του Παπαδημούλη μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει κυβέρνηση και μειδιώ. Αναπαράγοντας τη φράση του Ηλιού, είχε πει: «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»! Μόνο αυτό όμως δεν έκαναν…

*Ιδιωτικός υπάλληλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα