Ο Σαμαράς ανακάλυψε την… αξία του Αγγελή!

Αίτημα για ανάσυρση της μήνυσης μετά την επιστολή του δικαστικού, ο οποίος την είχε… αρχειοθετήσει! 
Και ο Βαρβιτσιώτης σε ρόλο ντετέκτιβ
Ρεπορτάζ
Μαρία Παναγιώτου

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, στην οποία κατήγγειλε σχεδόν τους πάντες στον χώρο της Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis (εκτός από τον εαυτό του, αν και υπηρέτησε ως εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς για 3 μήνες και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατεύθυνση καθυστέρησης διαλεύκανσης της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται), ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο Novartis, έσπευσε να κάνει την εξής δήλωση: «Τώρα πια, το περιεχόμενο της μήνυσής μου περί συμμορίας και σκευωρών επιβεβαιώνεται πλήρως. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου από το αρχείο». Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα εντυπωσιακό ή ακατανότητο, καθώς η παραπάνω δήλωση αποτελεί πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού. 

Εκείνο που κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση ενδιαφέρουσα, αλλά και περιπλέκει τα πράγματα, καθώς δημιουργεί περίεργα ερωτήματα σε σχέση με τον ρόλο των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας, είναι ότι εκείνος που είχε βάλει τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά στο αρχείο, μόλις έναν χρόνο πριν, ήταν ο ίδιος ο αντιεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής! Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως, μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, ο κ. Σαμαράς είχε καταφερθεί εναντίον του κ. αντιεισαγγελέα. «Το πρώτο που καταγγέλλω είναι ότι ο αντιεισαγγελέας Αγγελής δεν εξέτασε καθόλου τη μήνυσή μας, δεν έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις, δεν μας ζήτησε να προσκομίσουμε κανένα πρόσθετο στοιχείο. Αυτές τις παραλείψεις τις θεωρώ αδιανόητες» είχε δηλώσει τότε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας. «Σε ό,τι αφορά το μέρος της μήνυσής μου εναντίον των δικαστικών λειτουργών Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που ο αντιεισαγγελέας Αγγελής “έθεσε στο αρχείο”, ο ίδιος γνωρίζει ασφαλώς ότι οι μηνύσεις κατά δικαστικών, ακόμα κι όταν τίθενται στο αρχείο, μπορούν να ανασυρθούν. Οπως είχε ανασυρθεί παλαιότερα δική του μήνυση, όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου». 

Και εδώ γεννάται το θεμελιώδες ερώτημα: Προσπαθούν να μας τρελάνουν; Δηλαδή, τότε που ο κ. Αγγελής έβαζε στο αρχείο τη μήνυση του κ. Σαμαρά ήταν ένας ανεπαρκής εισαγγελέας (αν όχι κάτι πιο ύποπτο), ο οποίος δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά του, ενώ τώρα όλα όσα καταγγέλλει στην επιστολή του είναι αυταπόδεικτες αλήθειες. 

Σε αντίστοιχο πνεύμα εκείνη την περίοδο ήταν και η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε καταθέσει αντιστοίχως μήνυση. Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής Αγγελή, ο κ. Βενιζέλος βρήκε πως οι αναφορές του αντιεισαγγελέα έχουν «συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενο» και πως πρέπει να «διερευνηθούν εις βάθος». 

Η Ν.Δ., πάντως, κράτησε πιο χαμηλούς τόνους, επιδεικνύοντας εξαιρετική σοβαρότητα και σεβασμό στο έργο της Δικαιοσύνης. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η υπόθεση αυτή θα φτάσει στη Βουλή «για να διερευνηθούν οι σοβαρές καταγγελίες» και προανήγγειλε τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας. Τέλος, «φωτογράφισε», αλλά δεν κατονόμασε τον επονομαζόμενο από τον κ. Αγγελή ως «Ρασπούτιν».

—-

Και ο Βαρβιτσιώτης σε ρόλο ντετέκτιβ

Στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σχετικά με την υπόθεση Novartis, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Οταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. ποιος είναι ο «σατανικός πολιτικός», αυτός απάντησε: «Τον έχω καταγγείλει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της υπόθεσης. Τον έχω καταγγείλει και στο βήμα της Βουλής και δημοσίως, και θα σας πω και τα εξής: Ο κ. Παπαγγελόπουλος οργάνωσε, σε συνδυασμό με το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκάθαρα, γιατί όλες οι ανακοινώσεις του έγιναν στην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, όταν είπε για το “μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο”, “εδώ τους πιάσαμε, όλο το παλιό πολιτικό σύστημα. Εχουμε τους δύο βασικούς μας αντιπάλους, Βενιζέλο – Σαμαρά, βάζουμε και Γεωργιάδη, Βορίδη, που ενοχλούν, βάζουμε και μερικούς αθώους, και βάζουμε και Πικραμμένο – Στουρνάρα”». Οπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «υπάρχει θέμα, γιατί υπάρχουν 15 δικονομικές παραβάσεις, έχουν παραβιαστεί τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Δεν μπορεί κατηγορούμενος να είναι και προστατευόμενος μάρτυρας».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα