Επικοινωνιακό σόου Τσίπρα με τους επιθεωρητές εργασίας

Την ανάγκη να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και αυξημένοι μισθοί επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του χθες στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας…… αφήνοντας αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς τα εργασιακά επιλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προνομιακό πεδίο σύγκρουσης με τη Ν.Δ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για δύο αντιλήψεις ως προς την εργασία και την ανάπτυξη: από τη μια, η ενίσχυση των αμοιβών, η μείωση της ανεργίας, οι ποιοτικές δουλειές και η τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και, από την άλλη, η μείωση του μισθολογικού κόστους και η παραβατικότητα. Η συγκεκριμένη αποστροφή πήγαινε κατευθείαν στον κ. Μητσοτάκη, με αφορμή το βίντεο στο οποίο κάποιος κύριος στην Κω ακούγεται να λέει στον πρόεδρο της Ν.Δ. πως θα πρέπει να ισχύσει η επταήμερη εργασία χωρίς ελέγχους από το ΣΕΠΕ. «Είδα σε μία συνάντηση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν από τους επιχειρηματίες να του ζητά να αλλάξει η κείμενη νομοθεσία σε ό,τι αφορά το πενθήμερο και το οκτάωρο. Ελεγε μάλιστα μετ’ επιτάσεως “όχι έξι μέρες εργασίας, επτά ημέρες”. Το δεύτερο αίτημα του επιχειρηματία ήταν το αίτημα να τελειώνουμε με τους εκβιαστικούς ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε αυτή τη γραμμή, η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή ένα δεύτερο βίντεο, στο οποίο πολίτης στο Καστελόριζο τον ρωτάει «αν θα στέλνει το ΣΔΟΕ όπως κάνει ο Τσίπρας». Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε να κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα τόσο όσον αφορά τα βασικά εργασιακά δικαιώματα -με τη μείωση των ελέγχων για την παραβίασή τους- όσο και σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που γίνονται από το ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα