Γιατροί δηλώνουν «τρελαμένοι» με τον αυθεντικό ιπποκράτειο όρκο

Η τελετή αναβιώνει στο Ασκληπιείο της Κω από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού ΥγείαςΓοητευμένοι από τον αρχαιολογικό χώρο όπου δίδασκε τα αρχαία χρόνια ο «πατέρας της Ιατρικής» στην Κω δήλωσαν γιατροί από την Κίνα και την Ιταλία, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί με αφορμή την αναβίωση του αυθεντικού ιπποκράτειου όρκου.

«Υστερα από αυτό που ζήσαμε, ύστερα από αυτό που νιώσαμε, εγώ θα γυρίσω στο πανεπιστήμιό μας, στο Ανούι, και θα πω σε όλους τους φοιτητές μας ότι στο εξής θα ορκίζονται με τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη στην Κω. Είμαι σίγουρος πως γρήγορα θα το υιοθετήσουν όλα τα πανεπιστήμια της Κίνας» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Ανούι και πρόεδρος της Ενωσης Εκπαίδευσης και Ερευνας Κινεζικής Ιατρικής Ανώτατης Εκπαίδευσης Πεγκ Νταγίν, κατά την επίσημη τελετή στο Ασκληπιείο της Κω για την αναβίωση του όρκου. 

Ανάλογος ήταν ο ενθουσιασμός και από τον γενικό διευθυντή του Γενικού Κέντρου Αναπαραγωγικής Ιατρικής της Ιταλίας Φιλίπο Μαρία Ουμπάλντι, που δήλωσε πως κάθε γιατρός θα πρέπει έστω για μια φορά στη ζωή του να πάει στο Ασκληπιείο, προκειμένου να νιώσει την ενέργεια, να συνδεθεί με το παρελθόν και να καταλάβει από πού ξεκίνησαν όλα. 

Σημειώνεται ότι ο θεσμός της αναβίωσης του όρκου του Ιπποκράτη αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Ιδρυμα που βρίσκεται στην Κω.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης εξέφρασε το όραμά του να γίνει ο Ιπποκράτης σύμβολο και σημείο αναφοράς για να μεταγγίσει η Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή μας τις αξίες και τη βαθιά ιατρική γνώση της στην παγκόσμια επιστήμη.

Τέλος, στις προσπάθειες του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και τις συνεργασίες που αναπτύσσει με επιστημονικούς φορείς άλλων χωρών αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών Κωνσταντίνος Πάντος, τονίζοντας ότι «μέσα σε μικρό διάστημα καταφέρνει να φέρει μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα