«Καταιγιστικό» μήνυμα στην Αγκυρα!

Μοίρασε συγχαρητήρια ο Αποστολάκης για την άσκηση «Καταιγίς 2019», που περιελάμβανε και σενάριο απόβασηςΤις επιχειρησιακές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς 2019» παρακολούθησε από το αρματαγωγό «Ρόδος» ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. «Αυτή η αποβατική ενέργεια είναι ένα κομμάτι της ασκήσεως, το οποίο αναδεικνύει τη διακλαδικότητα στον μεγαλύτερο βαθμό, διότι πρέπει να εκτελεστούν πολύ συντονισμένες ενέργειες. Είναι από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις, στην οποία υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ και των τριών Οπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η άσκηση αυτή περιελάμβανε πάρα πολλά αντικείμενα. Εδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκομένους να εκπαιδευτούν σε όλα αυτά τα αντικείμενα, με εξαιρετικά αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης και συνεχάρη «τους οργανωτές και τους εκπαιδευτές της ασκήσεως για την προσπάθεια της επιτυχούς εκτελέσεως και τα αποτελέσματα, που, όπως διαπιστώνεται, είναι τα καλύτερα δυνατά». Αλλη μια φορά, τόνισε ο υπουργός Αμυνας, «οι Ενοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι είναι ικανές, είναι παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Ελλάδας» κατέληξε.

Τον κ. Αποστολάκη συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Η άσκηση «Καταιγίς», η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, αποτελεί την ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού και σε αυτήν συμμετέχουν προσωπικό και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα, σε ακόμη μία προκλητική ενέργεια προχωρούσε η τουρκική πολεμική αεροπορία, καθώς δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο. 

Η προκλητική υπέρπτηση των τουρκικών F-16 σημειώθηκε σε ύψος 26.200 ποδών, περίπου 8.700 μέτρα, πάνω από το Καστελόριζο. Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά το μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη. Συνολικά έγιναν 95 παραβιάσεις, οι 77 εκ των οποίων από κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του ανέφερε: «Ισως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Οταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα