Τραυμάτισε σωφρονιστικό Αλβανός κρατούμενος

Στο κεφάλι με σιδηρολοστό!Αιματηρό περιστατικό, που αποτυπώνει την εικόνα διάλυσης του μεγαλύτερου σωφρονιστικού ιδρύματος της χώρας, σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στις Φυλακές Κορυδαλλού, όταν ένας κρατούμενος αλβανικής καταγωγής, υπό την επήρεια αλκοόλ, επιτέθηκε σε υπάλληλο χτυπώντας τον στο κεφάλι με αυτοσχέδιο σιδηρολοστό. 

Το άγριο συμβάν, που αποδεικνύει ακόμη μία φορά τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος των φυλακών να μεταφερθεί στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να κάνει οκτώ ράμματα στο κεφάλι.

«Ντροπή!»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρο Καρακίτσο, οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές και ο εξευτελισμός συνθέτουν τον εργασιακό μεσαίωνα των εργαζομένων μέσα στις φυλακές της χώρας. 

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάντια των ελληνικών φυλακών και, παρά την αισχρή κατάσταση, επιμένει στην πολιτική της κορδέλας. Ντροπή!» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την αρχή του έτους, στις Φυλακές Κορυδαλλού έχουν σημειωθεί περισσότερες από 10 αιματηρές συμπλοκές, 8 θάνατοι κρατουμένων από διάφορες αιτίες και δεκάδες τραυματισμοί. Ανάλογη εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν και τα σωφρονιστικά ιδρύματα άλλων πόλεων, καθώς πριν από λίγες ημέρες ο περίφημος «τοξοβόλος του Συντάγματος» κατάφερε να δραπετεύσει από τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας στην Αργολίδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα