ΣΥΡΙΖΑ: Τραγέλαφος με τα ψηφοδέλτια!

Υποψήφιοι Κουίκ, Δανέλλης και όσοι ανέβηκαν στο τρένο της συγκυβέρνησηςΜε γκρίνιες και παράπονα λύνεται σιγά σιγά ο γρίφος των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολος, με τις εσωκομματικές ισορροπίες να βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί. Κι αυτό διότι στην εξίσωση των «σταυρομαχιών» προφανώς προστίθεται και ο παράγοντας των «προοδευτικών» ανοιγμάτων, αλλά και η ικανοποίηση εκείνων που μεταπήδησαν στο κόμμα από άλλους χώρους.

Επικεφαλής του Επικρατείας τίθεται τελικά ο 85χρονος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, που υπήρξε και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΔΗΜ.ΑΡ. το 2015. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως για τη θέση αυτή, που είναι η πλέον χαρακτηριστική και δηλώνει το στίγμα κάθε κόμματος εν όψει εκλογών, είχε διαρρεύσει το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη. Ο τελευταίος ωστόσο έκλεισε την πόρτα, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές τόσο για παράταση της εκκρεμότητας από την πλευρά του κ. Τσίπρα, αναφορικά με το σενάριο της υποψηφιότητάς του, όσο και για τις προστριβές που υπήρξαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. «Δεν ήταν σοβαρά πράγματα αυτά που έγιναν με το πρόσωπό μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταξίδια

Την ίδια ώρα, μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε και ο εκ των ΑΝ.ΕΛ. ορμώμενος Τέρενς Κουίκ. Η τοποθέτησή του ήταν -αν μη τι άλλο- αναμενόμενη, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να μην αφήσει ξεκρέμαστους όσους ανέβηκαν στο τρένο της συγκυβέρνησης την τελευταία τετραετία. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουίκ τοποθετήθηκε αρχικά στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, θέση την οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον πραγματοποιώντας εκατοντάδες ταξίδια και για τον λόγο αυτόν απέκτησε το προσωνύμιο «ο Μάρκο Πόλο της κυβέρνησης».

Υποψήφιος θα είναι, ακόμη, ο Σπύρος Δανέλλης, προερχόμενος από το Ποτάμι, ο οποίος ανήκει στους έξι πρόθυμους βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση μετά το «διαζύγιο» από τον Πάνο Καμμένο, ενώ υπερψήφισε και την επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Στο μεταξύ, λόγω της πληθώρας των υποψηφιοτήτων, υπάρχουν αρκετά ηχηρά ονόματα που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, με πρώτο αυτό του Φώτη Κουβέλη. Ο τελευταίος προκρινόταν για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ωστόσο έχουν ήδη ανακοινωθεί οι πρώτες δύο θέσεις, που ανήκουν στους Βασίλη Βασιλικό και Εφη Αχτσιόγλου, ενώ η τρίτη θέση θα καλυφθεί πιθανότατα από τον Πάνο Σκουρλέτη. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Κουβέλης κινδυνεύει να μείνει… στην απέξω, καθώς ακόμη κι αν τοποθετηθεί στη τέταρτη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα θα εκλέξει κατά πάσα πιθανότητα τρεις βουλευτές Επικρατείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα