Εκλογές: Debate για πέντε την 1η Ιουλίου!

«Κόπηκαν» Βελόπουλος και Βαρουφάκης. Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. για τηλεμαχία Τσίπρα με ΜητσοτάκηΓια την 1η Ιουλίου κλείδωσε το debate των πέντε πολιτικών αρχηγών, ωστόσο η κόντρα για τη διεξαγωγή ή μη και ξεχωριστής τηλεμαχίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη καλά κρατεί.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές, στο debate θα μετάσχουν οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ενωσης Κεντρώων. Εκτός μένουν η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως και το ΜέΡΑ25 του Γιανη Βαρουφάκη. Δεν θα συμμετάσχουν επίσης οι Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την απόφασή τους να μην κατέβουν στις εθνικές εκλογές, καθώς και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αφού όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν να μη συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετική ένσταση προέβαλαν η Ν.Δ. και το ΚΚΕ, με την οποία συμφώνησαν στη συνέχεια και τα υπόλοιπα κόμματα, με το σκεπτικό ότι ο κανόνας είναι να μετέχουν στην τηλεοπτική συζήτηση μόνο τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Εξάλλου, μετά το πέρας της συνεδρίασης της επιτροπής ξέσπασε νέος πόλεμος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ., με την Εφη Αχτσιόγλου να επιμένει στη διεξαγωγή τηλεοπτικού τετ α τετ ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη, διερωτώμενη «τι φοβάται η Ν.Δ.» και αρνείται debate των δύο. Η «γαλάζια» παράταξη, αντί απάντησης, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ο πρωθυπουργός έλεγε ότι «η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας».

Σε κάθε περίπτωση, η τηλεμαχία των πέντε αρχηγών θα διεξαχθεί στην ΕΡΤ με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Δώρα Αναγνωστοπούλου. Να σημειωθεί ότι η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε να αποσταλεί επιστολή προς το ΕΣΡ προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους τόσο από την ΕΡΤ όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ενώ ρύθμιση αναμένεται να υπάρξει και σε ό,τι αφορά την προβολή τους μέσω του διαδικτύου.

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα