Εύκολα θέματα στη Βιολογία! Πτωτική η πορεία των βάσεων

Με την εξέταση του μαθήματος της Βιολογίας, τόσο για την ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών όσο και για τους υποψηφίους της γενικής Παιδείας, έπεσε χθες η αυλαία των βασικών μαθημάτων για τις πανελλαδικέςΤην Παρασκευή αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου. Τα δύσκολα θέματα στα Μαθηματικά, κυρίως όμως στη Φυσική και τη Χημεία της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών φανερώνουν ότι φέτος θα υπάρξει σημαντική πτωτική τάση στις βάσεις των φυσικομαθηματικών και βιολογικών επιστημών.

Ειδικότερα, για το μάθημα της Βιολογίας Προσανατολισμού, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών (ΟΕΦΕ), τα φετινά θέματα δεν προβλημάτισαν τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η ΟΕΦΕ σημειώνει ότι το Γ2 θέμα προβλημάτισε, ενώ στο Γ3 είναι πρωτότυπη η εμφάνιση του οπερονίου στο πλασμίδιο, αλλά κλασικό ως ιδέα το θέμα. Για τη Βιολογία Γενικής Παιδείας τα θέματα ήταν απαιτητικά και απαιτούσαν καλή γνώση όλης της θεωρίας. Στο θέμα Γ υπήρχαν μαθηματικές πράξεις, γεγονός που δυσκόλεψε τους υποψηφίους των θεωρητικών κατευθύνσεων.

Τι μέλλει γενέσθαι

Χαμηλές βαθμολογίες σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία αναμένουν οι υποψήφιοι και οι βαθμολογητές, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα συμπίεση προς τα κάτω των βάσεων στις σχολές του 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου.

Οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών στα Αρχαία Ελληνικά είχαν να αντιμετωπίσουν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας. Στην Ιστορία τα θέματα κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν κριτική σκέψη από τους υποψηφίους και στις δύο ομάδες. Τα Μαθηματικά προσανατολισμού ήταν αρκετά δύσκολα, καθώς το τρίτο θέμα κρίθηκε απαιτητικό και το τέταρτο απαιτούσε κατανόηση εννοιών, κριτική σκέψη και αφορούσε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Σε θέματα υψηλού βαθμού δυσκολίας διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με την Ενωση Ελλήνων Φυσικών να τα χαρακτηρίζει τα απαιτητικότερα των τελευταίων τριών ετών. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον είχαν ευκολότερο έργο. Τα θέματα είχαν σαφείς εκφωνήσεις, χωρίς ιδιαίτερες παγίδες και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα