Oι εργαζόμενοι της AbbVie ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέκονται δίπλα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Η εβδομάδα εθελοντισμού της AbbVie “Week of Possibilities” πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων από 9.000 εργαζομένων παγκοσμίωςΗ ελληνική ομάδα εθελοντών της AbbVie στήριξε το έργο της Ομάδας «Steps» και του Οργανισμού ΚΜΟΠ

Για έκτη συνεχή χρονιά η AbbVie και το AbbVie Foundation υλοποίησαν το παγκόσμιο πρόγραμμα εθελοντισμού “Week of Possibilities”, στο οποίο συμμετέχει κάθε χρόνο και η AbbVie Ελλάδας. Για μια εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της AbbVie συνεργάζονται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινωνικούς εταίρους για να ενισχύσουν το έργο τους μέσω προγραμμάτων προσφοράς σε συνανθρώπους μας που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και δεν απολαμβάνουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, τη στέγαση, τη σίτιση κ.α.

Φέτος περισσότεροι από 9.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε εκατοντάδες εθελοντικές δράσεις, σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, πάνω από 60 εργαζόμενοι – περίπου το 50% – της AbbVie, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν εθελοντικά σε 3 διαφορετικές δράσεις, αφιερώνοντας περίπου 600 ώρες για να ενισχύσουν το έργο δύο Μη κερδοσκοπικών Οργανισμών, της Ομάδας «Steps» και του ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, για τη βελτίωση της ζωής συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση.

Η ελληνική ομάδα #AbbVieGivesBack δούλεψε με ενθουσιασμό και συμμετείχε με τη συνεργασία του Οργανισμού ethelon σε 3 εθελοντικές δράσεις στην Αθήνα, υποστηρίζοντας την Ομάδα «Steps».

Τη Δευτέρα και την Τρίτη 10 & 11 Ιουνίου πραγματοποίησε ένα Workshop Design Thinking. Μέσω της μεθοδολογίας του “Design Thinking” και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην καινοτομία, οι εθελοντές της AbbVie προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα του «Steps» να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι εθελοντές της AbbVie συμμετείχαν στο Κοινωνικό Μαγείρεμα της Ομάδας «Steps» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης OneStopforAll στον χώρο του Δήμου Αθηναίων «συνΑθηνά», προσφέροντας 300 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου οι εργαζόμενοι της AbbVie στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μία ακόμη εθελοντική δράση στο πλαίσιο του “Week of Possibilities”, υποστηρίζοντας μέσω ενός “Design Thinking” Workshop τον Οργανισμό ΚΜΟΠ. Στόχος του workshop ήταν να βοηθήσουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του να στηρίξει συνανθρώπους μας που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, ένα πεδίο στο οποίο ο Οργανισμός αναπτύσσει ιδιαίτερη δράση μέσω του προγράμματος «Livewithoutbullying».

Η Άντζελα Βερναδάκη, Market Access & External Relations Director της AbbVie ευχαρίστησε τους εθελοντές της AbbVie για τη δέσμευσή τους στην εβδομάδα εθελοντισμού και τόνισε ότι: «Το Week of Possibilities είναι ένα έργο καρδιάς, το οποίο αντανακλά πλήρως την κουλτούρα και τις αρχές της AbbVie. Η προσφορά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προκειμένου να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητάς τους είναι πάντα στις προτεραιότητές μας. Κάθε χρόνο, όλοι στην AbbVie αναμένουμε με ανυπομονησία αυτή την εβδομάδα προκειμένου να σταθούμε και μέσα απ’ αυτό το πλαίσιο, δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας εκεί που υπάρχει ανάγκη. Όσο νιώθουμε ότι είμαστε πραγματικά χρήσιμοι και όσο νιώθουμε την αγάπη των ανθρώπων που συναντάμε, θα συνεχίσουμε να ξεπερνάμε τις δυνατότητές μας και να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε! Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας, τη γενναιοδωρία τους και την αφοσίωσή τους στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα