Μίλαγε στην… Τουρκία για να ακούει η Φώφη

Επίδειξη δύναμης απέναντι στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος… …από το βήμα του διήμερου συνεδρίου του e-kyklos με θέμα «Η Ελλάδα μετά: Η ανασύσταση της μεσαίας τάξης».

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά υπαινισσόμενος σαφέστατα την ευθύνη της κυρίας Γεννηματά για τον τρόπο εξόδου του από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ., ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η καλύτερη στρατηγική είναι η αποφυγή της κρίσης», στέλνοντας σαφές μήνυμα στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να τονίσει ότι μπορεί να μη συμμετέχει στον προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιος, αλλά παραμένει ενεργός πολίτης.

«Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος αλλά και τόσο συλλογικός» παρατήρησε και εξέφρασε την ικανοποίησή του, επειδή, όπως είπε, όλα δείχνουν πως αλλάζουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι οι σχετικές συζητήσεις για την αναγκαιότητα εθνικής συναίνεσης για έναν «νέο εθνικό πατριωτισμό» δεν μπορεί να γίνει σε προεκλογική περίοδο.

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως κεντρικό διακύβευμα είναι ποιος μπορεί στο άμεσο μέλλον να διεκδικήσει την πολιτική ηγεμονία στην κοινωνία και την οικονομία, ωστόσο ξέχασε να αναφερθεί στη δική του «συμβολή» για την ψήφιση και την εφαρμογή των Μνημονίων, τα οποία συρρίκνωσαν και φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη της ελληνικής κοινωνίας. Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να αναδειχθεί ποια είναι σήμερα η μεσαία τάξη και πώς ορίζεται στη σύνθετη οικονομική και πολιτική πραγματικότητα που έχει πλέον παγιωθεί στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε την εμπειρία του και από τη θητεία στο Πεντάγωνο, και υποστήριξε ότι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο συσχετισμός δύναμης. Και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα να παίξουμε τον ρόλο μιας δύναμης που διασφαλίζει την περιφερειακή σταθερότητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα