Ξαφνική «έκλαμψη» από τον Γιούνκερ

Τι μύγα τσίμπησε ξαφνικά το Γιούνκερ και λίγο προτού ολοκληρωθεί η θητεία του στην Κομισιόν ανοίγει θέμα για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας το 2009; Αυτό το ερώτημα προκύπτει από την τοποθέτησή του σε φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία, όπου ο κ. Γιούνκερ αναπαρήγαγε το αφήγημα των ζηλωτών της υπαγωγής της Ελλάδας στο πρώτο Μνημόνιο το 2010.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό ζήτημα ένα από τα μαθήματα της κρίσης για την Ευρώπη, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2009 παραδέχτηκε ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία «είχαν παραποιηθεί» και μάλιστα πρόσθεσε ότι «από το 2004 έως το 2010 η Κομισιόν είχε στείλει δέκα φορές αντιπροσωπίες στην Αθήνα με αφορμή τα στοιχεία της οικονομίας.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, αντιστέκονταν στη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες». Ουσιαστικά ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε όσα αναμασούν οι πολέμιοι του κ. Καραμανλή για να δικαιολογήσουν την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα