Καταδίκη από ΕΛΚ με προτροπή του Μεϊμαράκη

Σε ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας προχώρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με προτροπή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη……ο οποίος είχε θέσει στο προεδρείο του ΕΛΚ το θέμα της προκλητικότητας των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Κατόπιν αυτών και με το βάρος της θεσμικής ιδιότητας του αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ ο κ. Μεϊμαράκης μαζί με τους Κύπριους ευρωβουλευτές, και συγκεκριμένα τον επικεφαλής τους Λευτέρη Χριστοφόρου, πέτυχαν την ομόφωνη καταδίκη της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά.

Στην παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «το ΕΛΚ ως πρώτη δύναμη του Κοινοβουλίου πρωταγωνιστεί στην υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου» επισημαίνοντας ότι η εχθρική πράξη της Τουρκίας δεν στρέφεται αποκλειστικά και μόνο κατά της Κύπρου. Αντίθετα, όπως τόνισε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., «σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις συνθήκες που ισχύουν, κρίνεται ως εχθρική προκλητική πράξη κατά της ίδιας της Ε.Ε.».

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η καταδίκη της Τουρκίας δεν είναι μόνο μια πράξη αλληλεγγύης προς την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά κίνηση υπεράσπισης των «ζωτικών συμφερόντων» της Ε.Ε., η οποία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη.

Η χθεσινή αυτή απόφαση ήρθε λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση των ηγετών του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες όπου μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα θέσει εκ νέου το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας ζητώντας κυρώσεις κατά της Αγκυρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα