Επιμένουν οι Τούρκοι για εποικισμό των Βαρωσίων

Η Αγκυρα παίζει ύπουλα παιχνίδια με την Αμμόχωστο, που γεννούν φόβο για τουρκικό εποικισμό……καθώς ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ δήλωσε προκλητικά ότι «η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, η οποία είναι πόλη-φάντασμα, θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας», υποστηρίζοντας πως έτσι θα αποκτήσουν τα Κατεχόμενα εμπορική αξία.

Εν μέσω της ολοένα αυξανόμενης έντασης για την τουρκική παραβατικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, οι τουρκικές ορέξεις για την Αμμόχωστο, που εκδηλώθηκαν αρχικά μέσω της ανακοίνωσης για τη σύσταση ομάδας ειδικών, η οποία θα μπει στην περίκλειστη πόλη και θα προβεί σε «καταγραφή» των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Πρόδρομος Προδρόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, έκανε λόγο για «ακόμα μία πρόκληση από τις κατοχικές Αρχές» και πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις.

Οι δηλώσεις για εποικισμό των Βαρωσίων προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και στην Ελλάδα, με τον Νίκο Βούτση να μιλά για «σοβαρή εξέλιξη» που μπορεί να φέρει ακόμη και τη διχοτόμηση της Κύπρου. Αμεση υπήρξε η αντίδραση και της «γαλάζιας» παράταξης, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να χαρακτηρίζει τις κινήσεις των Τουρκοκυπρίων «καινούργιο στοιχείο σε μια πολύπλοκη εξίσωση που πρέπει να αξιολογηθεί». Μάλιστα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. εξέφρασε την ανάγκη προετοιμασίας της Ελλάδας για όλα τα σενάρια, ακόμα και του θερμού επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας, εκφράζοντας όμως την άποψη ότι εκείνη δεν θα επιχειρήσει ένα «απονενοημένο διάβημα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα