Εκλεβαν ρεύμα με «ταρίφα»

Σπείρα «πείραζε» τα ρολόγια της ΔΕΗ με… το αζημίωτο! Στο εδώλιο και οι 248 πελάτες που ωφελήθηκανΣτην εξάρθρωση συμμορίας που «πείραζε» κατά παραγγελία και με το αζημίωτο ρολόγια της ΔΕΗ προκειμένου κάποιοι να πληρώνουν μειωμένο λογαριασμό ρεύματος προχώρησε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής. Ειδικότερα, κατά την αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου συνελήφθησαν εννέα άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται επιπλέον ένας συνεργός τους. Οπως προέκυψε από τις έρευνες των Αρχών, η δράση της σπείρας είχε διάρκεια περίπου δύο χρόνων και προκάλεσε ζημία ύψους 1.500.000 ευρώ στην επιχείρηση!

Το κύκλωμα ερχόταν σε συνεννόηση με τους «πελάτες» για να παρέμβει στα ρολόγια τους ώστε το νοικοκυριό να πληρώνει για μικρότερη κατανάλωση από αυτήν που πραγματικά έκανε. Σύμφωνα με τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχο Γεώργιο Κανέλλο, το τιμολόγιο για το οικιακό ρεύμα κυμαινόταν μεταξύ 50 και 100 ευρώ, ανάλογα με την κατανάλωση, ενώ στις επιχειρήσεις η ταρίφα της συμμορίας έφτανε στο 10% από αυτά που πλήρωναν κάτω από κανονικές συνθήκες στη ΔΕΗ.

Για να πραγματοποιήσουν την παρέμβαση, οι δράστες ζητούσαν από τους πελάτες να τους ενημερώνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία που πήγαιναν για έλεγχο οι καταμετρητές. Κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους τηλεφωνικών συνομιλιών αλλά και σε αυτές με τους «πελάτες» χρησιμοποιούνταν κωδικές ονομασίες.

Παράλληλα, κατά τη στιγμή της παρέμβασης έπρεπε να έχουν μαζί τους τον έντυπο λογαριασμό του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε τα μέλη της οργάνωσης να γνωρίζουν την τελευταία ένδειξη που αναγραφόταν από τον απαριθμητή, ώστε να καθορίσουν την επιθυμητή ένδειξη προβαίνοντας στην κατάλληλη μείωση. Οι μειώσεις που έκαναν στις ενδείξεις των μετρητών φρόντιζαν να μην είναι υπερβολικές, ώστε να μη γίνουν αντιληπτές από τον ΔΕΔΔΗΕ. Για να είναι τα πάντα νομιμοφανή, χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένο εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κλοπής, απάτης και πλαστογραφίας είναι 248 άτομα «πελάτες» της σπείρας, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για ακόμα 161 άτομα, που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα