ΕΙΗΕΑ: Δώρο άδωρο είναι τα μέτρα στήριξης της έντυπης ενημέρωσης

Η ΕΙΗΕΑ χαιρετίζει το γεγονός ότι επιτέλους αποτυπώνεται σε νομοθετική διάταξη η εκ μέρους της Πολιτείας αναγνώριση της ανάγκης στήριξης της έντυπης ενημέρωσης, που αποτελούσε άλλωστε και πάγιο αίτημα διεκδίκησηςΕπισημαίνουμε όμως ότι η διάταξη, όπως έχει διατυπωθεί και με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης που περιλαμβάνει, δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής. Τα μέλη της ΕΙΗΕΑ, η οποία αποτελεί και το μοναδικό και αποκλειστικό συλλογικό όργανο εκδοτών εφημερίδων, δεν συγκεντρώνουν τα προαπαιτούμενα κριτήρια.

Συνεπώς γεννάται η απορία εάν η συγκεκριμένη κοινή υπουργική απόφαση συνετάγη με ειλικρινή πρόθεση για στήριξη της έντυπης ενημέρωσης και ενίσχυση των φορέων της. Eπίσης είναι άξιο απορίας γιατί τα «προαπαιτούμενα» διαφέρουν σημαντικά επί τα χείρω σε σχέση με την αντίστοιχη στήριξη του περιφερειακού Τύπου.

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα κριτήρια επιλογής για την ένταξη των προς ενίσχυση πανελλαδικών εφημερίδων, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί και θα τύχουν αξιολόγησης, θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να λειτουργήσουν ως νομοθετημένο εργαλείο παρέμβασης σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, που παραδίδεται στα χέρια του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα