ΕΛΒΟ: Στο τραπέζι ισραηλινή πρόταση για την εξαγορά της

Εντός των ημερών αρχίζει η διαδικασία για τον νέο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμόΕντονο ενδιαφέρον υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) από δύο ισραηλινές εταιρίες και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι μία πολύ σοβαρή πρόταση από τους πλέον ειδικούς στον χώρο των εξοπλισμών.

Η ευκαιρία που παρουσιάζεται για την ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι μοναδική και ήδη οι υπεύθυνοι των ενδιαφερόμενων εταιριών έχουν ενημερώσει σχετικά τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει από την πλευρά τους ουσιαστικός και λεπτομερής έλεγχος ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στον σχετικό διαγωνισμό.

Καθώς εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας του νέου (τρίτου στη σειρά) δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού και η δημοσίευση της σχετικής Πρόσκλησης, η συμμετοχή των ισραηλινών εταιριών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το παρόν, κυρίως νομικό, σκέλος της διαδικασίας δεν επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο και, αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, η διάσωση της ΕΛΒΟ θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα απασχολήσουν την επόμενη κυβέρνηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΛΒΟ από το 2014 βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν προκηρυχθεί και εν συνεχεία έχουν ακυρωθεί, λόγω μη ικανοποιητικών προσφορών, δύο διαγωνισμοί. Πολλοί υπήρξαν οι μνηστήρες κατά το παρελθόν, πολλοί αυτοί που πόθησαν την τεράστια προίκα και το όνομα της εταιρίας, αλλά πάντοτε στο τέλος οι σχετικές προσπάθειες εξαγοράς της κατέληγαν σε «άγονο» έδαφος.

Πολλές βέβαια υπήρξαν και οι καταγγελίες των εκατοντάδων εργαζομένων στην εταιρία, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βιώνουν καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Καθώς είναι γνωστές οι στρατιωτικές συμμαχίες και συνεργασίες που αναπτύσσονται μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη διμερή αμυντική συνεργασία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα