Η Ελλάδα είναι έτοιμη για δουλειές και ανάπτυξη

«Μήνυμα» από τον Κυριάκο στις αγορές και στις ΒρυξέλλεςΤο πολιτικό αφήγημα της Ν.Δ. και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει από την επομένη των εκλογών, εφόσον κερδίσει και σχηματίσει κυβέρνηση, κοινοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέραν της Ελλάδος με τις συνεχείς περιοδείες του, και στο εξωτερικό. Χθες, στις Βρυξέλλες, είχε την ευκαιρία να εκθέσει στην Ανγκελα Μέρκελ τους βασικούς άξονες του σχεδίου που θα υλοποιήσει, ενώ το σχετικό στίγμα το έδωσε και με δήλωσή του κατά την είσοδο στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ. 

«Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, οι Ελληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. με σύνθημα «Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα». Εμφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσει στη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, στην προσέλκυση επενδύσεων και την εξεύρεση θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης που προτείνει η Ν.Δ., στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στη στήριξη των ανέργων, ενώ ξεχωριστή αναφορά θα κάνει στην Παιδεία, στην Υγεία και την ασφάλεια.

Από χθες, εξάλλου, κυκλοφορεί και το πρώτο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ., που αναφέρει: «Στις 26 Μαΐου έγινε η αρχή, στις 7 Ιουλίου ξεκινάμε».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν στην ανάγκη «ισχυρής λαϊκής εντολής» το βράδυ των εκλογών, με τον σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του: «Εάν στις 7 Ιουλίου το βράδυ δεν υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες».

Στο μεταξύ, το κατώφλι της Πειραιώς πέρασε προχθές το απόγευμα ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, ο οποίος «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία. Συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιο Πέτσα, καθώς για λίγο και με τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ., οι οποίοι του εξήγησαν πως ο αποκλεισμός του σχετίζεται με την προσπάθεια ανανέωσης του κόμματος. Ο κ. Μπέζας δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια, ζητά συστράτευση από τους νεοδημοκράτες και δηλώνει στρατιώτης της παράταξης, στην οποία θα προσφέρει από όποια θέση τού ζητηθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα