ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Σε κάθε «Πορθητή» έπρεπε να απαντά ένας «Τουρκοφάγος». Αντ’ αυτού απαντά ο Ζαν ΚλoντΑπό τη
Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Τα ελληνικά σύνορα δεν είναι σύνορα της Ευρώπης, αλλά σύνορα της Ελλάδας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, που πολλοί, λόγω ιστορικού και γεωγραφικού αναλφαβητισμού, ταυτίζουν εσφαλμένα με την Ευρώπη, δεν είναι ένα κράτος για να έχει σύνορα και δεν έχει και δικό της στρατό για να υπερασπιστεί αυτά τα υποτιθέμενα σύνορα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια οικονομική -ουσιαστικά- συνεργασία μεταξύ κρατών.

Ως εκ τούτου, τα ελληνικά συμφέροντα και σύνορα, το ελληνικό κράτος, τα υπερασπίζονται ο Ελληνικός Στρατός και οι σύμμαχοι που μπορεί να έχει, οι οποίοι δεν είναι απαραιτήτως τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Με όλη την προπαγάνδα που έχει φάει ο Ελληνας τα τελευταία χρόνια, ότι η Ευρώπη, η Ε.Ε., δηλαδή, είναι πατρίδα του, έχει ξεχάσει ότι πατρίδα του είναι πρώτα από όλα η Ελλάδα.

Η γενιά της Μεταπολίτευσης μισούσε οτιδήποτε φορούσε στολή και έφερε εθνικά διακριτικά, καθώς είχε μπερδέψει τη δικτατορία με την εθνική άμυνα και την εθνική ασφάλεια. Καθόλου περίεργο για ανθρώπους που ασχολούνταν σοβαρά με τις παλαβές θεωρίες του Μαρξ και των συν αυτώ, θαύμαζαν τη δικτατορία του προλεταριάτου και βαφτίζονταν «προοδευτικοί», επειδή ανήκαν σε κομμουνισμένες πολιτικές οργανώσεις. Η γενιά αυτή πολέμησε τον στρατό, την εθνική ταυτότητα και το ελληνικό έθνος γενικότερα, διότι η λέξη «έθνος» και τα παράγωγά της τους έφερναν αλλεργία.

Το αποτέλεσμα ήταν να απονευρωθεί η ελληνική κοινωνία από την εθνική της συνείδηση και ο Ελληνικός Στρατός, αντί να φυλάει τα σύνορα, να καταλήξει ορντινάντσα του κάθε παρανόμου, που μπαίνει στη χώρα με το «έτσι θέλω». Σε αυτό συνέβαλε τα μάλα το ευρωενωσιακό ιδεώδες -δεν θα πω «ευρωπαϊκό», γιατί δεν είναι-, που γέμισε το μυαλό του Ελληνα με την ψευδαίσθηση ότι η Ε.Ε. είναι ο μπαμπάκας μας, ο οποίος, μόλις κάποιος μας πειράξει. θα του κάνει «μπου» κι αυτός θα φύγει.

Ο Ελληνας, δηλαδή, νομίζει ότι ο Βέλγος, ο Σουηδός και ο Πολωνός ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα ελληνοκυπριακά συμφέροντα, ώστε να πολεμήσουν την Τουρκία, ενώ ο ίδιος θα πίνει φρέντο εσπρέσο στην παραλία. Πιστεύει ότι η Ε.Ε. θα κατεβάσει τον στρατό που δεν έχει, ενώ ο δικός μας Στρατός θα κάνει τη Φιλιππινέζα των «επενδυτών». Πολιτικοί εκθειάζουν την Ε.Ε., η οποία τελικά εξέδωσε μια νερόβραστη ανακοίνωση για «αυτοσυγκράτηση» της Τουρκίας. Για «αυτοσυγκράτηση» μιλούσε και ο ΟΗΕ το ’74 και, 40 χρόνια μετά, οι Τούρκοι είναι ακόμη στα Κατεχόμενα.

Αλήθεια, τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς τούς πληρώνουμε με τους φόρους μας για να γκριζάρονται τελικά οι ζώνες για πλάκα; Σε κάθε «Πορθητή» έπρεπε να απαντά ένας «Τουρκοφάγος». Αντ’ αυτού απαντά ο Ζαν Κλοντ. Βρες το λάθος…

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα