Ποιοι πρόδωσαν την Ελλάδα μας

Η Ελλάδα μπορούσε να σωθεί, αλλά οι ηγεσίες της, την πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης Ιστορίας της χώρας, της έδωσαν μια σπρωξιά και την έριξαν στον γκρεμό. Αυτή είναι η αλήθεια. Μπορεί να μην αρέσει όταν την ακούν και τη διαβάζουν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Στο βιβλίο της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτωρίας Δενδρινού με τίτλο «Η τελευταία μπλόφα. Το παρασκήνιο του 2015. Οι συγκρούσεις. Το Plan B» αποκαλύπτονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις χαμένες ευκαιρίες που είχαν οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας (από τον μοιραίο Παπανδρέου και τον Παπαδήμο μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά) για ένα αποφασιστικό «κούρεμα» του χρέους.

Εως το 2012, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που παρουσίασε ο Τόμας Βίζερ στον Σόιμπλε, ένα Grexit θα… χρέωνε την ευρωζώνη με 725 δισ. ευρώ και θα χρειάζονταν επιπλέον κεφάλαια για τις χώρες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τον… δρόμο της Ελλάδας (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία).

Εως το 2012 το χρέος ήταν ιδιωτικό και σε ελληνικό δίκαιο. Μετά, έγινε κρατικό και σε αγγλικό δίκαιο. Η χώρα υποθηκεύτηκε, οι αλυσίδες βάρυναν, η οικονομία διαλύθηκε. Αυτά που εξιστορεί το βιβλίο της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτωρίας Δενδρινού είναι απολύτως σύμφωνα με όλα όσα έγραφε, ανέλυε και τεκμηρίωνε η εφημερίδα μας – χαρακτηριζόμενη από τη συμμαχία των «προθύμων» ως «λαϊκιστική» και «καταστροφολογική».

Η «δημοκρατία» υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα και γράφει -κυριολεκτικά- ιστορία. Η εφημερίδα μας, που κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της το 2010, όταν φούντωνε η πυρκαγιά του προδοτικού Μνημονίου το οποίο κατέκαψε την πατρίδα και την κοινωνία μας, είχε αναγνώσει σωστά τα αίτια της κρίσης και είχε εκτιμήσει με ακρίβεια τις συνέπειες. Η «δημοκρατία» είχε καυτηριάσει τη στάση των ηγεσιών, που δεν έκαναν αυτά που έπρεπε την κατάλληλη ώρα. Τώρα, κάθε ημέρα που περνά, φέρνει στο φως περαιτέρω στοιχεία που επιβεβαιώνουν συνολικά την αρθρογραφία μας.

Δυστυχώς, η ανικανότητα και η ενδοτική στάση των ακατάλληλων ηγετών του τόπου κόστισαν πολύ…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα