Να φροντίσουμε τα του οίκου μας

Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης συχνά γίνεται με δόλο και συχνότερα λόγω καθαρής ανοησίας, άγνοιας των δεδομένων, προχειρότητας στην ανάλυση των καταστάσεων, τερατολογιών που γίνονται πιστευτές ως «ακλόνητες αλήθειες» και οπαδικού πνεύματος. Μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις πετάγματος της «μπάλας» στην εξέδρα των εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης είναι η ασυγκράτητη χαρά που δείχνουν ορισμένοι εκ της πολιτικής και δημοσιογραφικής «ελίτ» (μια λέξη που χρησιμοποιείται συχνά αλλά και καταχρηστικά) για την εκλογή του Εκρέμ Ιμάμογλου στον δημαρχιακό θώκο Κωνσταντινουπόλεως.

Ελληνες πολίτες χαίρονται για την εκλογή ενός κεμαλικού στη δημαρχία της Πόλης λες και δεν έχουν ζήσει ούτε μία ημέρα στην Ελλάδα και δεν έχουν διαβάσει ούτε μία σελίδα ελληνικής Ιστορίας και δεν γνωρίζουν ούτε ένα από τα εκατομμύρια των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι κεμαλικοί (παλαιοί και νεότεροι) σε βάρος του έθνους μας.

Πανηγυρίζουν οι άφρονες για την «ταπεινωτική» ήττα του Ερντογάν, λες και η γειτονική χώρα έχει δείξει καλύτερη στάση απέναντι στην Ελλάδα όταν κυβερνούσαν οι κεμαλικοί, όταν ήταν αυτοκρατορία, όταν κυβερνούσαν οι στρατιωτικοί ή οποιοδήποτε άλλο καθεστώς. 

Είναι στ’ αλήθεια ανησυχητικό να παρακολουθεί κάποιος αναλύσεις και σχολιασμούς από πρόσωπα που έχουν απόψεις σχηματισμένες από αντικρουόμενα και ασαφή συναισθήματα και όχι από την Ιστορία, τον τοπικό και παγκόσμιο ανταγωνισμό στο πεδίο της ισχύος και την υφιστάμενη ισορροπία δυνάμεων. 

Ας κοιτάξουμε πρώτα τα του οίκου μας κι έπειτα, αν περισσέψει χρόνος, πάλι θα υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν οι δημοσιολογούντες από το να παίρνουν θέση στην κερκίδα είτε των νεοοθωμανών είτε των κεμαλικών.

Αν οφείλουμε να επιδιώκουμε κάτι σε σχέση με την Τουρκία είναι να την ξεπεράσουμε κατά πολύ σε αποφασιστικότητα, τεχνολογικά, οικονομικά, σε στρατιωτική ισχύ, σε επιρροή στην περιοχή και σε πληθυσμό. 

Αν τα κάνουμε όλα αυτά τότε δεν θα ενδιαφερόμαστε εμείς για τους δημάρχους τους, αλλά οι Τούρκοι θα αγωνιούν για το ποιος θα είναι και ο τελευταίος κοινοτάρχης στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα