ΔΕΗ: Σαφάρι για έσοδα άνω του 1 δισ.

Μπαράζ εξωδίκων σε 890.000 πελάτες της για την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών. Παίρνει και δάνειο 160.000.000 ευρώΤην αποστολή εξωδίκων σε 890.000 πελάτες της, οι οποίοι χρωστούν περισσότερο από 1 δισ. ευρώ, ξεκινά άμεσα η ΔΕΗ. Μεταξύ αυτών βρίσκονται για πρώτη φορά όσοι έχουν αλλάξει πάροχο, αφήνοντας ανεξόφλητους λογαριασμούς προς την επιχείρηση. 

«Θα αποσταλούν σε όλους εξώδικα. Χρειάζονται μεγάλος μηχανισμός και συγκεκριμένη μέθοδος. Διαφορετικά δεν θα πετύχουμε» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη χορήγηση δανείου ύψους 160.000.000 ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα. 

Το όφελος για την εταιρία θα είναι διπλό, καθώς και θα εισπραχθούν κάποια ποσά, σε μια εποχή που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για ρευστό, και θα γίνει εκκαθάριση του πελατολογίου. 

Το σχέδιο προβλέπει την είσπραξη οφειλών από τους λεγόμενους τελικούς πελάτες, δηλαδή τους καταναλωτές που έχουν αφήσει χρέη στη ΔΕΗ και είτε έχουν σταματήσει να ηλεκτροδοτούνται εντελώς είτε έχουν μετακομίσει σε άλλους παρόχους. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 70.000 τελικοί πελάτες χρωστούν ποσά άνω των 3.000 ευρώ. Στόχος της διοίκησης της επιχείρησης είναι εντός του Ιουλίου να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη 40 εργολαβικών εργαζομένων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα κληθούν να προετοιμάσουν τους φακέλους των οφειλών ανά νομό.

Σε δικηγορικά γραφεία

Στη συνέχεια η ΔΕΗ θα απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία, αναθέτοντας σε τρεις εργολάβους, έναν για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έναν για την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και έναν για τα νησιά, να αναλάβουν την είσπραξη των οφειλομένων. 

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, η εκκαθάριση των οφειλών από τους τελικούς πελάτες αναμένεται να βοηθήσει και τη διαδικασία της τιτλοποίησης των οφειλών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και από την οποία η ΔΕΗ προσβλέπει στην είσπραξη 400.000.000 ευρώ μέσα στο καλοκαίρι. Οσον αφορά το δάνειο των 160.000.000 ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα, η σύμβαση προβλέπει τη χρηματοδότηση έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Το δάνειο έχει διάρκεια πέντε έτη και σταθερό επιτόκιο 2,6% τον χρόνο. 

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής της σύμβασης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης το χαρακτήρισε πρώτη απάντηση για την καταστροφολογία εναντίον της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ υλοποιεί ένα πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 792.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα