Κόντρα από τα παλιά για ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ

Νέες διαστάσεις παίρνει η κόντρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε η αιχμή που άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εναντίον της ηγεσίας του ΚΚΕ, ότι αναπαράγει το σύνθημα «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», εξομοιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία. Η απάντηση του Περισσού ήταν ανάλογη της επίθεσης που δέχονται οι οπαδοί και φίλοι του κόμματος με το επιχείρημα «ψηφίστε μας για να μην έρθει η Δεξιά».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, το ΚΚΕ αναφέρει πως με «τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές» του απογοήτευσε προοδευτικό, αριστερό κόσμο. «Ο κ. Τσίπρας, ευρισκόμενος προφανώς σε αμηχανία και σύγχυση, αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν τον ταυτίζει το ΚΚΕ με τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και προσθέτει: «Μόνος του ταυτίστηκε με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσε και το τρίτο Μνημόνιο που μαζί ψήφισαν, δίνοντας το δικαίωμα στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ να κουνάνε το δάχτυλο και απογοητεύοντας προοδευτικό, αριστερό κόσμο».

Το ΚΚΕ, τέλος, επισημαίνει πως σε «ό,τι αφορά το σύνθημα “τι Πλαστήρας, τι Παπάγος”, αυτό είναι ιστορικά δικαιωμένο. Η κυβέρνηση Πλαστήρα ήταν αυτή που, ανάμεσα σε άλλα, εκτέλεσε τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του κατ’ εντολή των Αμερικάνων, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας μοιράζεται σήμερα “κοινές αξίες”».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα