Αυτοδυναμία ή κάλπες Δεκαπενταύγουστο

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε ο Κυριάκος, επισείοντας τον κίνδυνο ακυβερνησίαςΑυτοδυναμία της Ν.Δ. ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με την απλή αναλογική και περιπέτειες για τη χώρα είναι το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εκ νέου ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ FM, τόνισε χαρακτηριστικά: «Εάν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική, που σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. 

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι εκλογές θα γίνουν κατακαλόκαιρο, με τα εθνικά θέματα ανοιχτά». Με αυτή την αποστροφή του, ο κ. Μητσοτάκης καθιστά πέραν πάσης αμφιβολίας σαφή την πρόθεσή του, μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών, να θέσει ασφυκτικά έως εκβιαστικά το δίλημμα της αυτοδυναμίας της Ν.Δ., προκειμένου να καταφέρει να αντλήσει ψηφοφόρους τόσο από τα δεξιά όσο από το Κέντρο, αλλά και τους απέχοντες των ευρωεκλογών.

Καμία συνεννόηση

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης δεν θέτει τυχαία το θέμα των επαναληπτικών εκλογών με απλή αναλογική, κάνοντας ταυτόχρονα ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στοχεύει να συγκεντρώσει όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που από τη μια μεριά θέλουν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη επιθυμούν κυβερνητική σταθερότητα. Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει ότι μόνο με ψήφο στη Ν.Δ. θα μπορέσουν να επιτευχθούν και οι δύο επιδιώξεις ταυτόχρονα.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους της επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η φράση του κ. Τσίπρα «το πρόγραμμα της Ν.Δ. μυρίζει ανθρώπινο αίμα» είναι «πρωτοφανής». «Δεν την έχω ξανακούσει, είναι αποκρουστική ως φράση και δείχνει τον πανικό ενός συστήματος εξουσίας που αντιλαμβάνεται τη βοή των επερχόμενων γεγονότων» ανέφερε.

Μηνύματα

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και εσωκομματικά μηνύματα με αποδέκτες υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ., λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τίποτα δεν με ενοχλεί περισσότερο από υποψήφιους βουλευτές που διεκδικώντας τον σταυρό ξεφεύγουν από την κεντρική γραμμή, κάνουν υπερβολές, προεξοφλούν υπουργοποίηση για να εξασφαλίσουν σταυρό».

Επιπρόσθετα, ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, «φωτογραφίζοντας» και κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. στην παραπάνω κατηγορία. Οπως ανέφερε με νόημα, «δεν θεωρώ νομιμοποιητική βάση για να γίνει κάποιος υπουργός να είναι πρώτος στην εκλογική του περιφέρεια».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της -αποσυρθείσας από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα- Τόνιας Μοροπούλου, ο κ. Μητσοτάκης την «άδειασε» και ουσιαστικά διέψευσε ότι ήταν σε γνώση της Ν.Δ. το γεγονός ότι εκκρεμούσε στα δικαστήρια η παράνομη λήψη της σύνταξης του θανόντος πατέρα της. «Προσωπικά, δεν γνώριζα καθόλου τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης, αλλά. από εκεί και πέρα, η κυρία Μοροπούλου η ίδια πήρε μια απόφαση να διευκολύνει τη Ν.Δ., την οποία σέβομαι και τιμώ» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «δεν ήταν μια περίπτωση παρεμφερής ή τουλάχιστον όμοια με την περίπτωση της κυρίας Λοΐζου».

Διαφορετική συνέντευξη για… τατουάζ, μουσική και αθλητισμό

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θέλησε να προσεγγίσει τη νεολαία, μιλώντας στη γλώσσα της, και τοποθετήθηκε σε πολλά ζητήματα, από τα τατουάζ μέχρι τον αθλητισμό. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μπήκε στο στούντιο της εκπομπής «The 2night show» με τον Γρ. Αρναούτογλου υπό τους ήχους της μουσικής των Guns N’ Roses, που έχει και στο κινητό του, μίλησε για τα εφηβικά και τα φοιτητικά χρόνια του και όταν έφτασε η συζήτηση στα πολιτικά, είπε ότι «τελίκιασαν» (τέλειωσαν) το ψέμα και ο λαϊκισμός, ο οποίος επικράτησε κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο όνομα που φέρει, στις σχέσεις που είχε με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και τη μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη, από την οποία έχουν αφετηρία οι ευαισθησίες του απέναντι στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Συμβούλευσε τους νέους που θέλουν να κάνουν τατουάζ να δουν τον εαυτό τους 30 χρόνια μετά για να μην το μετανιώσουν και τάχθηκε κατά του καπνίσματος, δεδομένου ότι έχασε τον παππού του από καρκίνο του πνεύμονα. Σπάνια πίνει, αλλά όταν το κάνει, προτιμά ένα δυο ποτηράκια κρασί, ενώ όταν στρεσάρεται, «το ρίχνει» στον αθλητισμό, ιδίως στο τρέξιμο και το μπάσκετ. Προτεραιότητά του είναι η επιστροφή των νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό και η μείωση της φορολογίας για τις νέες επιχειρήσεις.

Δεν έλειψε, βεβαίως, και η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έκανε και κατά την περιοδεία του χθες στην Εύβοια. «Την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίστηκαν οι μύθοι της ψεύτικης ευημερίας, της πολιτικής με ανέξοδες υποσχέσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ερέτρια και έστειλε μήνυμα πανστρατιάς εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να μεταφερθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες σε όλη τη χώρα το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, της ισχυρής ανάπτυξης και της αυτοδύναμης Ελλάδας.

Προκαταλαμβάνει την απόφαση Παυλόπουλου για τη Δικαιοσύνη

Την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης θέλει να προκαταλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτρέποντας ουσιαστικά τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα προκειμένου να ορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. «Την ηγεσία του Αρείου Πάγου εκτιμώ ότι θα την ορίσουμε εμείς. Δεν αντιλαμβάνομαι τη σπουδή του κ. Τσίπρα να διορίσει ο ίδιος την ηγεσία του Αρείου Πάγου» είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, προσθέτοντας με νόημα: «Εκτιμώ ότι το Προεδρικό Διάταγμα -αν καταλαβαίνω καλά και αυτά τα οποία έχω ακούσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- δεν θα υπογραφεί». Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η δικαστική ηγεσία πρέπει να διοριστεί από την «επόμενη κυβέρνηση» κάνοντας λόγο για «αδιανόητη σπουδή» του κ. Τσίπρα τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει πια τη λαϊκή νομιμοποίηση μετά τις ευρωεκλογές».

Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι επιλογές του για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης θα συμβολίζουν την επιμονή του στην αποκατάσταση του κύρους της τελευταίας και χαρακτήρισε «απολύτως δικαιολογημένο» το αίτημα του κ. Πικραμμένου να πάει η υπόθεση της «σκευωρίας» της Novartis στη Βουλή. «Από τη στιγμή που θα φτάσουν στη Βουλή υποθέσεις που αφορούν υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης, προφανώς και η Βουλή οφείλει να ερευνήσει αυτή την υπόθεση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία Σαμαρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τον οποίο υπέδειξε ως «Ρασπούτιν», άφησε να εννοηθεί ότι συμμερίζεται την καταγγελία του πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ολοι ξέρουμε τον Ρασπούτιν, εξάλλου δεν το έκρυψα και εγώ ο ίδιος, το έχω πει σε συνέντευξή μου, μην κοροϊδευόμαστε» και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Ολοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για το τι έχει γίνει στην υπόθεση Novartis, όλοι».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα