Η ώρα του Καραμανλή στο Βελλίδειο

Ξεσηκωμός στη βόρεια Ελλάδα για τον πρώην πρωθυπουργό

Δεν θα πέφτει καρφίτσα απόψε στο Βελλίδειο, όπου θα παρουσιαστούν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Α΄και της Β΄Θεσσαλονίκης!

Μιλά για πρώτη φορά ύστερα από 10 χρόνια σε εκδήλωση της ΝΔΑπό τον
Νίκο Πετρουλάκη

Πόλος έλξης ο Κώστας Καραμανλής σήμερα το βράδυ στο Βελλίδειο, όπου θα γίνει η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει πρώτη φορά, έπειτα από 10 χρόνια, σε επίσημη εκδήλωση της παράταξης.

Το σύνθημα που έχουν ετοιμάσει τα «γαλάζια» στελέχη είναι «Την Τετάρτη πάμε όλοι Βελλίδειο», καθώς το ραντεβού Καραμανλή με τους Θεσσαλονικείς εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας (και προσδοκίας) για επιστροφή της Ν.Δ. στη διακυβέρνηση της χώρας, με στόχο πια την αυτοδυναμία.

Αυτή η δυναμική της συγκεκριμένης εκδήλωσης έχει ήδη αναγκάσει όχι μόνο τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές από σχεδόν όλη την Κεντρική Μακεδονία να αναβάλουν τις προεκλογικές εκδηλώσεις τους για σήμερα, ώστε να δώσουν το «παρών» στο Βελλίδειο.

Υποψήφιοι βουλευτές σε γειτονικούς της Θεσσαλονίκης νομούς τόνιζαν ότι «αυτή η εκδήλωση δεν χάνεται» και ότι «δεν μπορεί να μιλάει δέκα χρόνια μετά ο Καραμανλής και να μιλάω εγώ στα χωριά»…

Συναγερμός έχει σημάνει και στον κομματικό μηχανισμό, με δεδομένο ότι δύσκολα πλέον, λόγω χρόνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη. Το πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ. να κάνει μια περιοδεία στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες δύο εβδομάδες και όχι κεντρική εκδήλωση, καθώς δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη συγκέντρωση στο λιμάνι – η σημερινή εκδήλωση θα κινητοποιήσει έτσι κι αλλιώς το σύνολο του «γαλάζιου» ακροατηρίου.

Ο κ. Καραμανλής, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, δεν θα περιοριστεί στην ομιλία του, αφού αύριο θα περιοδεύσει στις λαϊκές γειτονιές της πόλης στη δυτική Θεσσαλονίκη (συγκεκριμένα, σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Σταυρούπολη) και πιθανώς σε άλλες περιοχές. Αυτά το πρωί, διότι το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επισκεφτεί την Καλαμαριά και την Παρασκευή προγραμματίζει επίσκεψη στη Β’ Θεσσαλονίκης, με μόνη οριστικοποιημένη προς το παρόν παρουσία στον Δήμο Βόλβης.

Αγνωστο παραμένει εάν μετά τη Βόλβη θα μεταβεί και στις Σέρρες, όπως φημολογείται. Στόχος του Κώστα Καραμανλή είναι η ενότητα και η συσπείρωση της παράταξης, γι’ αυτό η ομιλία του θα κινηθεί σε αυτή τη «γραμμή» από τα πρώτα λεπτά, θέλοντας να περάσει το μήνυμα στα στελέχη της παράταξης να ξεχάσουν το παρελθόν και να ασχοληθούν μόνο με το σήμερα.

«Ηρθε η ώρα να κυβερνήσει και πάλι τον τόπο η Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτοδύναμη, και έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε όλοι σε αυτόν τον αγώνα» θα αναφέρει στο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός. Μάλιστα, θα καλέσει τους νεοδημοκράτες στις 7 Ιουλίου να πάνε όλοι στην κάλπη και να ψηφίσουν, λέγοντας: «Δεν υπάρχουν μπάνια εκείνη την ημέρα, η παράταξη μας χρειάζεται. Ολοι είμαστε στρατιώτες σε αυτόν τον αγώνα με έναν και μοναδικό στόχο: την αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει και για τη Μακεδονία, το όνομα που δόθηκε στα Σκόπια και τα τραγικά λάθη που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα αναφέρει ότι «όποιες παλιές πίκρες υπήρχαν από λάθη κάποιων ανθρώπων της δικής μας παράταξης, όποιες πικρίες, πρέπει να ξεχαστούν. Εχουμε μεγάλο αγώνα μπροστά μας και πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα