Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους «νταήδες»

Την ενοχή οκτώ κατηγορουμένων (και την αθώωση ενός) πρότεινε για τα βασανιστήρια στον ΓιακουμάκηΚαταπέλτης» ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας στη δίκη για τα βασανιστήρια στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς πρότεινε την ενοχή των οκτώ κατηγορουμένων και την αθώωση του ενός. 

Δυόμισι μήνες από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, με τους εννέα «σκληρούς» Κρητικούς να κατηγορούνται ότι υπέβαλλαν σε φρικτά βασανιστήρια τον Βαγγέλη Γιακουμάκη κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, η δίκη φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της.

Η υπόθεση είχε συνταράξει το πανελλήνιο το 2015. Τα ίχνη του 20χρονου από το Σελλί Ρεθύμνου είχαν χαθεί την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου και ο σπουδαστής εντοπίστηκε νεκρός 37 μέρες μετά, την Κυριακή 15 Μαρτίου.

Η υπόθεση εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα άνευ προηγουμένου θρίλερ, με αποκαλύψεις για άγριο bullying και καψώνια που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων εις βάρος του Βαγγέλη, κάνοντας κόλαση τις μέρες του μέσα στη σχολή.

Οι εννέα πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και συγκεκριμένα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του 20χρονου.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον αδικοχαμένο Βαγγέλη ως ένα ευγενικό και ήπιων τόνων νεαρό, ενώ, αντίθετα, χαρακτήρισε «συμμορία» την παρέα των Κρητικών, ζητώντας να απορριφθούν οι ισχυρισμοί τους πως όσα έκαναν στον 20χρονο ήταν στο πλαίσιο του αστείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές, που είχαν καταθέσει τις πρώτες ημέρες της δίκης, είχαν ισχυριστεί πως όσα έκαναν στον Βαγγέλη «ήταν πλάκες» και πως η «ομάδα των Κρητικών ήταν μια γροθιά».

Πάντως, στο κατηγορητήριο περιγράφονται περισσότερα από 25 περιστατικά βίας εις βάρος του Γιακουμάκη, μερικά εκ των οποίων προκαλούν οργή. Οι νεαροί Κρητικοί φέρεται ότι του έριχναν καυτό ή παγωμένο νερό, τον κλείδωναν σε ντουλάπες, του πατούσαν τα δάχτυλα, του περνούσαν θηλιά στον λαιμό, του έριχναν καρπαζιές στον σβέρκο, του τύλιγαν με μονωτική ταινία το κεφάλι και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος Ιουνίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα